Graanvrij hondenvoer

Graanvrij hondenvoer wordt steeds populairder onder hondenbezitters. Maar wat houdt het eigenlijk in en waarom zou u kiezen voor de beste graanvrij hondenvoer? Graanvrij voer is voedsel dat geen granen bevat, zoals tarwe, maïs, rijst en gerst. In plaats daarvan worden alternatieve ingrediënten gebruikt, zoals vlees, vis, groenten en fruit. Dit type hondenvoer is vooral bedoeld voor honden die allergisch zijn voor granen of andere koolhydraten, of voor honden met een gevoelige maag of darmen.

Graanvrij hondenvoer kan ook voordelen hebben voor de algehele gezondheid van uw hond, zoals een betere spijsvertering, een glanzende vacht en een verhoogde energie. In deze categoriepagina over graanvrije voeding vindt u meer informatie over de voordelen, ingrediënten, soorten, speciale voeding en hoe u het beste graanvrije hondenvoer voor uw hond kunt kiezen.

Inhoudsopgave

7x Beste Graanvrije Hondenvoeding

Graanvrije hondenvoeding wordt steeds populairder onder hondenbezitters. Hier zijn de 7 beste graanvrije hondenvoeding producten die je kunt overwegen voor jouw trouwe viervoeter.

maag darmstelsel iedere hond hoogwaardige voeding granen houden large adult sensitive digestion nieuwe voer doffe vacht

#1 Acana Classics Prairie Poultry – Hondenvoer – 17 kg

Dit is een populaire graanvrije optie voor honden. Het bevat veel eiwitten en is vrij van granen, waardoor het geschikt is voor honden met voedselallergieën of -gevoeligheden.

graanvrije hondenvoer graanvrij hondenvoer puppy gevoelige honden gevoelige maag darmstelsel

#2 Petstyleliving Gedraaide Sticks met Kip – Voordeelzak 100 Stuks 12,5cm – Hersluitbaar – Hondensnacks – Kauwstaaf

Dit zijn smakelijke en graanvrije kauwstaven die het gebit van je hond reinigen. Het is een goede manier om je hond bezig te houden en tegelijkertijd te belonen.

voer brokken verteren graan vezels allergie goede voeding mineralen assortiment voedzaam nieuwe voer

#3 Darf Vol Bites Hondenbrokken – 20kg

Dit zijn biologische hondenbrokken die graanvrij zijn. Het bevat hoogwaardige eiwitten en is gemaakt van natuurlijke en eerlijke ingrediënten, waardoor het een gezonde keuze is voor je hond.

graanvrije hondenbrokken graanvrije hondenvoeding graanvrije hondenvoer iedere hond voer brokken graan

#4 Edgard & Cooper Verse Scharrelkip Adult – Hondenvoer – 7kg

Dit is een graanvrij voer dat alleen gebruik maakt van natuurlijke en eerlijke ingrediënten. Het bevat hoogwaardige eiwitten en is verrijkt met gezonde groenten en fruit voor een gebalanceerde voeding.

voer brokken graan voer allergie assortiment glutenvrij kalkoen

#5 Prins Procare Lam/Rijst – 15 KG

Dit is een graanvrij voer dat geschikt is voor honden met een gevoelige spijsvertering. Het bevat hoogwaardige eiwitten en koolhydraten uit lam en rijst, waardoor het makkelijker verteerbaar is.

voer graan allergie aardappel producten rijk snacks darmklachten puppy's voer

#6 Renske – Super Premium Zalm Graanvrij – Hondenvoer – 12 kg

Dit is een graanvrije optie voor gevoelige honden spijsvertering of allergieën. Het bevat alleen natuurlijke ingrediënten en is verrijkt met zalmolie voor een gezonde huid en vacht.

voer graan aardappel rijk snacks darmklachten voer snacks graan voer vulmiddel gebruikt

#7 Smolke – Adult Graanvrij – Hondenvoer – 12 kg

Dit is een graanvrije optie voor volwassen honden. Het bevat hoogwaardige eiwitten en is verrijkt met groenten en fruit voor een gebalanceerde voeding. Het is ook geschikt voor honden met voedselgevoeligheden.

Waarom kiezen voor graanvrij hondenvoer?

Waarom zou u kiezen voor het beste graanvrij hondenvoer? Hieronder volgen enkele voordelen van graanvrij hondenvoer en nadelen van graanrijke hondenvoeding:

Voordelen van graanvrij hondenvoer:

 • Minder kans op allergieën: Graanvrij hondenvoer kan een goede optie zijn voor honden die allergisch zijn voor granen of andere koolhydraten. Door deze hoogwaardige ingrediënten uit te sluiten, vermindert u de kans op allergische reacties.
 • Betere spijsvertering: Honden zijn van nature carnivoren en hebben een spijsverteringssysteem dat voornamelijk is gericht op het verteren van vlees. Graanvrij hondenvoer is beter afgestemd op de spijsvertering van uw hond en kan daarom helpen bij het verminderen van spijsverteringsproblemen zoals diarree en winderigheid.
 • Glanzende vacht: Graanvrij hondenvoer bevat vaak veel eiwitten en vetten die kunnen helpen bij het bevorderen van een glanzende, gezonde vacht.
 • Meer energie: Graanvrij hondenvoer kan uw hond meer energie geven omdat het minder vulstoffen en meer voedingsstoffen bevat.

Nadelen van graanvrije hondenvoeding:

 • Koolhydraatoverbelasting: Veel commerciële hondenvoeding bevat grote hoeveelheden granen en andere koolhydraten die kunnen leiden tot overbelasting van koolhydraten in het lichaam van uw hond, wat kan resulteren in overgewicht en andere gezondheidsproblemen.
 • Allergieën: Granen en andere koolhydraten kunnen allergische reacties veroorzaken bij sommige honden. Als uw hond gevoelig is voor granen, kan het consumeren van graanrijke hondenvoeding leiden tot huidirritatie, jeuk en andere allergische reacties.
 • Minder voedingswaarde: Granen zijn vaak vulstoffen die niet veel voedingswaarde bieden. Als uw hond graanrijke hondenvoeding eet, krijgt hij mogelijk niet alle voedingsstoffen die hij nodig heeft om gezond te blijven.
 • Verhoogd risico op obesitas: Honden die veel granen en andere koolhydraten eten, hebben meer kans op overgewicht en obesitas. Dit kan leiden tot andere gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartziekten.

Graanvrije ingrediënten voor hondenvoer

Graanvrij hondenvoer bevat geen granen, zoals tarwe, maïs, rijst en gerst, maar gebruikt in plaats daarvan alternatieve ingrediënten. Hieronder volgen enkele veelvoorkomende graanvrije ingrediënten voor hondenvoer:

Vlees en vis als eiwitbronnen:

 • Kip
 • Kalkoen
 • Rund
 • Lam
 • Zalm
 • Forel
 • Haring
 • Tonijn
 • Eend
 • Konijn

Groenten en fruit als koolhydraatbronnen:

 • Zoete aardappel
 • Pompoen
 • Erwten
 • Wortels
 • Spinazie
 • Broccoli
 • Appels
 • Bosbessen
 • Cranberries
 • Bananen

Andere alternatieve ingrediënten:

 • Kokosolie
 • Lijnzaad
 • Chiazaad
 • Pompoenpitten
 • Zalmolie
 • Eieren
 • Yoghurt
 • Havermout (sommige soorten hondenvoer zijn graanvrij, maar bevatten wel haver)
 • Kikkererwten (sommige soorten hondenvoer zijn graanvrij, maar bevatten wel peulvruchten)

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond anders is en dat niet elk graanvrij hondenvoer geschikt is voor elke hond. Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u overstapt op een nieuw dieet voor uw hond en zorg ervoor dat u kiest voor een voer dat voldoet aan de voedingsbehoeften van uw hond.

Soorten graanvrij hondenvoer

Graanvrij hondenvoer is verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder droogvoer, natvoer en vlees. Elk type heeft zijn eigen voordelen en kan een goede keuze zijn voor honden met specifieke behoeften. Het is belangrijk om te kijken naar de ingrediëntenlijst en de voedingswaarde van elk product, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Droogvoer

Graanvrij droogvoer is een populaire keuze omdat het lang houdbaar is, gemakkelijk op te slaan en vaak minder duur is dan natvoer. Het wordt gemaakt door de ingrediënten te mengen en te extruderen tot brokjes. Graanvrij droogvoer is beschikbaar in verschillende smaken en vormen, zoals krokante brokjes en zachte stukjes.

Natvoer

Graanvrij natvoer is een vochtiger alternatief voor droogvoer en is verkrijgbaar in blikken, zakjes en trays. Het wordt meestal gemaakt door vlees of vis te koken en te mengen met groenten en andere ingrediënten. Natvoer is vaak duurder dan droogvoer, maar kan aantrekkelijker zijn voor honden die de voorkeur geven aan vochtiger voedsel of moeite hebben met kauwen.

Vers vlees

Graanvrij vlees is een rauwe voeding die vaak diepgevroren wordt verkocht. Het wordt gemaakt van verse, rauwe ingrediënten zoals vlees, organen en botten, gemengd met groenten en fruit. Vlees bevat vaak meer vocht en voedingsstoffen dan droog- of natvoer en kan een goede keuze zijn voor honden met speciale dieetbehoeften. Het is echter belangrijk om op te merken dat vlees niet geschikt is voor elke hond en dat het risico’s met zich meebrengt, zoals het risico op bacteriën. Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u overstapt op een vlees dieet.

Speciale graanvrije voeding voor specifieke behoeften

Graanvrij hondenvoer kan ook worden gebruikt als speciale voeding en snacks voor honden met specifieke behoeften, zoals:

Allergieën en intoleranties

Honden kunnen allergisch of intolerant zijn voor bepaalde granen of andere ingrediënten in hun voeding. Graanvrij hondenvoer kan dan een goede optie zijn, omdat het vaak gemaakt wordt zonder granen en andere veelvoorkomende allergenen zoals soja, zuivel en kip.

Gezondheidsproblemen

Honden met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals diabetes, nieraandoeningen of pancreatitis, hebben mogelijk speciale voeding nodig. Graanvrij hondenvoer kan hierbij helpen, omdat het vaak minder koolhydraten bevat en meer eiwitten en vetten, wat kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verminderen van de belasting op de nieren en alvleesklier.

Gewichtsbeheersing

Als uw hond overgewicht heeft, kan graanvrij hondenvoer een goede optie zijn, omdat het vaak minder calorieën bevat en meer dierlijke eiwitten en vezels, wat kan helpen bij het verminderen van de honger en het bevorderen van een gezond gewichtsverlies.

Hoe kiest u het beste graanvrije hondenvoer voor uw hond?

Het kiezen van het beste graanvrij voer voor uw hond kan een uitdaging zijn. Er zijn veel verschillende merken en soorten voeding op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voedingsstoffen.

 • Ingrediënten: Kijk naar de ingrediëntenlijst en vermijd voedingsmiddelen met granen, gluten, kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Zoek in plaats daarvan naar hondenvoer met hoogwaardige eiwitbronnen zoals vlees en vis, gezonde vetten en koolhydraten uit verse groenten en vers fruit.
 • Dierlijk eiwit- en vetgehalte: Honden hebben verschillende eiwit- en vetbehoeften, afhankelijk van hun leeftijd, grootte en activiteitenniveau. Kies een graanvrije brok met het juiste eiwit- en vetgehalte voor uw hond.
 • Voedingswaarde: Kijk naar de voedingswaarde van de voeding en zorg ervoor dat deze voldoet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voor uw hond.
 • Gezondheidsproblemen: Als uw hond gezondheidsproblemen heeft, zoals diabetes of allergieën, overleg dan met uw dierenarts voordat u overstapt op een graanvrij dieet.

Hier zijn enkele tips voor het overstappen op graanvrij voer:

 • Introduceer de nieuwe voeding geleidelijk en meng het met de oude voeding om de overgang soepel te laten verlopen.
 • Controleer uw hond op tekenen van intolerantie of allergieën, zoals braken, diarree of huiduitslag, en raadpleeg uw dierenarts als deze symptomen optreden.
 • Blijf de gezondheid en het gedrag van uw hond nauwlettend volgen na de overstap naar een graanvrije brok.

Verschillende merken hondenvoer

Er zijn verschillende hondenvoer merken op de markt beschikbaar. Hieronder vind je een overzicht van diverse merken hondenvoeding voor ieder type hond.

 • Renske
 • Hill´s
 • Prins
 • Acana
 • Jarco
 • Orijen
 • Riverwood
 • Smolke
 • Royal Canin
 • Profine
 • Cavom
 • Barca
 • Eukanuba
 • Specific
 • Wooof
 • Grandorf
 • Brit
 • Energique
 • Frolic
 • Kenner
 • Brekz
 • Natural Health
 • Inbalance
 • Canagan
 • Carnis
 • Yarrah
 • Carocroc
 • Pedigree
 • Canex
 • Puro

Veelgestelde vragen over graanvrij hondenvoer

In deze sectie vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over graanvrije hondenbrokken. Leer meer over dit type voeding en maak weloverwogen keuzes voor de gezondheid van uw hond.

Wat is graanvrij hondenvoer en waarom zou ik het overwegen voor mijn hond?

Graanvrij hondenvoer is voeding voor honden zonder granen, zoals tarwe, maïs en rijst. Het kan voordelen hebben voor honden met bepaalde voedingsbehoeften of gezondheidsproblemen.

Zijn er gezondheidsvoordelen verbonden aan het voeren van graanvrij hondenvoer?

Ja, er zijn gezondheidsvoordelen verbonden aan het voeren van graanvrij hondenvoer. Het kan helpen bij het verminderen van allergieën, het verbeteren van de spijsvertering en het ondersteunen van de algehele gezondheid van uw hond.

Zijn alle soorten granen slecht voor honden?

Nee, niet alle soorten granen zijn slecht voor honden. Sommige honden kunnen echter intolerant of allergisch zijn voor bepaalde granen, wat kan leiden tot spijsverteringsproblemen, huidproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Welke alternatieve koolhydraatbronnen worden gebruikt in graanvrij hondenvoer?

Alternatieve koolhydraatbronnen die worden gebruikt in graanvrij hondenvoer zijn onder meer zoete aardappelen, erwten, kikkererwten, tapioca en pompoen.

Kan graanvrij hondenvoer helpen bij allergieën of intoleranties?

Ja, graanvrij hondenvoer kan helpen bij allergieën of intoleranties, vooral als de allergie of intolerantie gerelateerd is aan granen. Door graanvrij voedsel te geven, worden de symptomen vaak verlicht of zelfs volledig geëlimineerd.

Hoe kan ik de overstap maken van gewoon hondenvoer naar graanvrij hondenvoer?

Het is het beste om de overstap geleidelijk te maken door het nieuwe graanvrije voer te mengen met het oude voer en dit langzaam te verhogen gedurende een week of twee.

Zijn graanvrije hondenbrokken geschikt voor honden van alle leeftijden en rassen?

Over het algemeen zijn graanvrije hondenbrokken geschikt voor honden van alle leeftijden en rassen, maar het is altijd het beste om te overleggen met de dierenarts voordat u uw hond op een nieuw dieet zet.

Hoe kan ik controleren of mijn hond baat heeft bij graanvrij hondenvoer?

U kunt uw hond in de gaten houden om te zien of hij zich beter voelt en gezonder lijkt. Sommige honden kunnen baat hebben bij graanvrij voer als ze allergieën of intoleranties hebben voor granen.

Zijn er risico’s verbonden aan het voeren van graanvrij hondenvoer?

Over het algemeen zijn er geen risico’s verbonden aan het voeren van graanvrij hondenvoer, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw hond nog steeds alle voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft. Overleg altijd met de dierenarts voordat u een nieuw dieet aan uw hond geeft.

Wat zijn enkele aanbevolen merken van graanvrij hondenvoer?

Er zijn veel merken van graanvrij hondenvoer op de markt en het is belangrijk om er een te kiezen die past bij de behoeften van uw hond en uw budget. Enkele populaire merken zijn Orijen, Acana, Taste of the Wild, Carnilove, en Canagan.

Conclusie over graanvrij hondenvoeding

Graanvrije voeding kan een goede optie zijn voor honden die allergieën of intoleranties hebben voor granen of die baat hebben bij een graanvrij dieet vanwege gezondheidsproblemen. Het biedt alternatieve koolhydraatbronnen, zoals groenten en fruit, die gezonde voeding voor honden kunnen bieden.

Bij het kiezen van graanvrij hondenvoer is het belangrijk om te letten op de ingrediënten en de voedingsbehoeften van uw hond. Er zijn verschillende soorten graanvrij hondenvoer beschikbaar, waaronder droogvoer, graanvrij natvoer en vers vlees.

Aanbevelingen

Enkele aanbevolen merken van graanvrij hondenvoer zijn Acana, Orijen, Taste of the Wild, Canagan, en Carnilove. Het is altijd belangrijk om de overstap naar graanvrij hondenvoer geleidelijk te maken en om uw hond goed in de gaten te houden om te zien of het voedsel geschikt voor hem is.

Het is ook belangrijk om op te merken dat graanvrij hondenvoer niet per definitie beter is dan hondenvoer met granen. Sommige honden kunnen wel goed gedijen op een dieet met granen. Raadpleeg altijd uw dierenarts voordat u een verandering in het dieet van uw hond aanbrengt.