Slipketting hond

Een slipketting is een veelgebruikt trainingshulpmiddel en halsband voor honden. Het is een ketting of touw met een lus aan het uiteinde die om de nek van de hond wordt gedragen. De ketting is ontworpen om de hond te corrigeren wanneer hij ongehoorzaam is of iets niet mag doen.

Wanneer de hond trekt of uit de lijn gaat, geeft de slipketting een korte, stevige correctie aan de hals, wat hem aanmoedigt om zich weer te concentreren op zijn baas. De slipketting is een effectieve tool voor hondentraining en kan helpen bij het verbeteren van de gehoorzaamheid en het gedrag van uw hond.

Dit zijn de top 10 populairste slipkettingen:

Vind je het moeilijk om de juiste slipketting te kiezen. Hieronder hebben we verschillende merken vergeleken en hebben we de beste slipketting uitgekozen voor jouw hond.

1. Adori Halsketting Middel Chroom 45×0.25 cm

slip ketting of wurgketting hond

Adori halskettingen zijn verchroomd en zijn ontworpen als trainingshulpmiddel voor moeilijk te corrigeren honden. Het is belangrijk om op te merken dat deze kettingen niet geschikt zijn voor honden die graag werken. De maat van deze ketting (45×0.25 cm) is gemaakt voor grote honden van erg sterk materiaal zodat deze niet snel stuk gaat.

2. Adori Halsketting Middel Chroom 75×0.35 cm

als je een slipketting aanschaft heb je een controversieel product

Deze Adori halsketting is grotendeels hetzelfde als het meest populaire model slipketting. Dit model is wat langer en heeft grote schakels. Ideaal als je jouw grote hond traint en corrigeert. Pas er voor op dat dit product niet geschikt is voor honden die trekken aan de lijn tijdens het uitlaten.

3. Adori Halsketting Extra Grof Chroom 80×0.40 cm

slip ketting met grove schakel

De Adori Halsketting is een sterke slipketting voor je viervoeter. De Adori halskettingen zijn verchroomd en zijn zo duurzaam in gebruik. De halsketting bevat geen sluiting, je schuift de ketting zo over de kop van de hond. Ideaal voor hondeneigenaren met een grote hond die niet te veel aan de lijn trekt.

4. Aluminium Buisje voor Opslag van Identiteit van uw Huisdier

slip ketting gebruiken voor een kleine hond of andere hond

Met het aluminium buisje met schroefbevestiging, kunt u het verlies van uw huisdier voorkomen. Door uw identiteitsgegevens, adres en telefoonnummer op het naamplaatje te zetten, kunt u uw geliefde huisdier altijd terugvinden als het met de ketting aan zijn of haar hals is bevestigd.

5. Adori Slipketting Halsband Nylon Zwart – Hondenhalsband – 20-35×1.0 cm

een slipketting krijgt een andere hond ziet

De Adori Slipketting Halsband Nylon in zwart is een praktische en handige slipketting. Met de verstelbare breedte kun je de halsband op de juiste maat instellen voor je hond. In tegenstelling tot andere halsbanden, bevat deze geen sluiting en wordt hij eenvoudig over de kop van de hond geschoven.

6. Adori Halsketting Extra Grof Chroom 65×0.35 cm

met een grote hond zit een slipketting strakker

De Adori halsbanden zijn uitgerust met verchroomde accessoires. Voornamelijk ontworpen als trainingshulpmiddel voor honden die moeilijk te corrigeren zijn, zijn deze halsbanden voorzien van geslepen onderdelen voor een betere correctie. De ringen zijn nauwkeurig gelast voor extra sterkte en duurzaamheid.

7. Trixie Halsband Hond Premium Choker Zwart

de beste slipketting voor grote hondenrassen maken dit een interessant product

De Trixie Premium Hond Chocker Zwart Halsband is speciaal ontworpen om trekken aan de riem tegen te gaan. Met een combinatie van een halve slipketting en verstelbare singelband, zorgt deze halsband voor een perfecte pasvorm en comfort voor de hond. De halsband is gemaakt van fris, helder gekleurd nylon en biedt een anti-trekvoorziening.

8. Adori Halsketting Extra Grof Chroom 90×0.48 cm

een hond kopen die in de juiste rangorde zit die niet aan de riem trekt

De Adori Halsketting Extra Grof Chroom 90×0.48 cm is een stevige halsband speciaal ontworpen voor grotere en sterk trekkende honden. Met een chroomafwerking en een grove ketting van 90×0.48 cm is deze halsband robuust en duurzaam. Het zorgt voor extra sterkte en bescherming tegen roest, waardoor de halsband jarenlang meegaat.

9. Slipketting Dubbele ketting – Halsband Hond – 50×2,5×0,4 cm

slip ketting voor een andere hond met snelle beet in diverse afmetingen

Deze verchroomde ketting is niet alleen stijlvol door de dubbele rij platte schakels, maar biedt ook een functionele oplossing. Wanneer jouw hond trekt, wordt hij door de slipketting gecorrigeerd en dit zorgt voor ongemak bij de hals van de hond. Hierdoor zal de hond minder hard trekken aan de lijn tijdens volgende wandelingen.

10. Nobby correctieketting rvs 10-60 x 3 cm

trekken aan de lijn met grote schakels voor een andere hond die losser zitten een goede keuze

De Nobby Correctieketting van roestvrij staal is ontworpen met het oog op kwaliteit, duurzaamheid en comfort. Met schakels van roestvrij staal zorgt deze ketting voor de sterkte en duurzaamheid die nodig is om effectief te corrigeren. De ketting is verkrijgbaar in verschillende maten, waaronder 3 MM X 60 CM.

Waarom een slipketting gebruiken?

Een slipketting wordt gebruikt om een hond te corrigeren wanneer hij trekt aan de riem tijdens wandelingen. Door het gebruik van de slipketting voelt de hond een onprettig gevoel in de hals wanneer hij trekt, wat hem ertoe aanzet om minder te trekken.

Dit maakt wandelen met de jouw hond comfortabeler voor zowel de baas als de hond. Bovendien is het een humane manier om het trekken te corrigeren en het zelfcorrigerende effect van de slipketting kan ertoe leiden dat de hond in de meeste gevallen op den duur stopt met het trekken.

Is een slipketting verboden?

Er is geen landelijk verbod op slipkettingen in Nederland of België, maar sommige plaatsen of gemeenten hebben lokale verordeningen die het gebruik van slipkettingen beperken of verbieden. Het is daarom aan te raden om vooraf te informeren of het gebruik van slipkettingen toegestaan is in de omgeving waarin je jouw hond uitlaat.

Het is belangrijk om te realiseren dat het gebruik van slipkettingen soms omstreden is vanwege de potentiële effecten op de gezondheid en welzijn van de hond. Het is daarom belangrijk om zorgvuldig te overwegen of een slipketting de juiste oplossing is voor jouw hond en om de aanwijzingen van een dierenarts of gedragstherapeut te volgen.

Wat zijn de voordelen van een slipketting?

 • Correctie van trekgedrag: Een slipketting is een effectieve manier om trekgedrag te corrigeren door de hond een onprettig gevoel te geven wanneer hij trekt. Hierdoor wordt de hond gestimuleerd om minder hard te trekken, wat het wandelen comfortabeler maakt voor zowel de baas als de hond.
 • Humane oplossing: In tegenstelling tot andere manieren om trekgedrag te corrigeren, is een slipketting een humane manier waarop u het trekken aan kunt pakken. Het betekent geen fysiek letsel voor de hond en is niet belastend voor zijn welzijn.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Slipkettingen zijn eenvoudig te gebruiken en bieden een snelle en effectieve oplossing voor het trekken. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat ze geschikt zijn voor honden van verschillende groottes en behoeften.

Wat zijn de nadelen van een slipketting?

 • Kans op verwonding: Als de slipketting niet op de juiste manier wordt gebruikt, kan er een risico bestaan ​​op verwonding van de hond, bijvoorbeeld bij knelling van de nek. Dit maakt het belangrijk om het gebruik van de slipketting te overwegen en de instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen.
 • Verkeerd gebruik kan het gedrag verergeren: Als de slipketting niet op de juiste manier wordt gebruikt, kan dit het gedrag van de hond verergeren in plaats van verbeteren. Het is belangrijk om professionele hulp te zoeken van een gecertificeerde hondentrainer of gedragstherapeut.
 • Ethische overwegingen: Slipkettingen zijn voor sommige mensen onethisch vanwege het verband met de beknelling van de nek. Er zijn andere manieren om trekgedrag te corrigeren, waaronder positieve versterking en gedragsmodificatie, die voor sommige mensen meer aanvaardbaar zijn.

Welke type slipkettingen zijn er?

Er zijn twee soorten slipkettingen:

 • Eenkettige slipketting: Dit is de meest eenvoudige vorm van slipkettingen en bestaat uit een enkele ronde ketting die aan een halsband bevestigd is.
 • Dubbele slipketting: Dit type slipketting heeft twee parallel lopende kettingen, waardoor de slipketting krachtiger wordt en beter in staat is om het trekgedrag van de hond te corrigeren.

Er zijn ook verschillende materialen waaruit slipkettingen kunnen zijn gemaakt, zoals roestvrij staal, chroom en verzinkt staal. Sommige slipkettingen hebben ook verstelbare ringen, wat de precisie van de correctie verbetert.

Hoe moet je een slipketting hond gebruiken?

Er zijn een aantal stappen die je moet volgen om een slipketting op een juiste manier te gebruiken:

 • Kies de juiste maat: Meet eerst de nekomvang van je hond en kies vervolgens een slipketting die hierbij past.
 • Bepaal de juiste spanning: Draai de halsband iets los waardoor de hond comfortabel kan ademen, maar niet te los waardoor de hond nog steeds kan trekken.
 • Start rustig: Begin rustig met het gebruik van de slipketting, zodat de hond er aan kan wennen.
 • Corrigeer het gedrag: Wanneer de hond begint te trekken, geef je een korte ruk aan de slipketting. Dit zorgt voor een onplezierig gevoel bij de hond en zal het trekgedrag helpen corrigeren.
 • Beloon het juiste gedrag: Beloon je hond altijd wanneer hij/zij het juiste gedrag vertoont, zoals het wandelen aan de lijn zonder te trekken.

Het is belangrijk om te onthouden dat slipkettingen geen oplossing zijn voor diepgaande gedragsproblemen en dat ze op de juiste manier moeten worden gebruikt, zonder agressie of overmatig geweld. Als je twijfelt over hoe je een slipketting op de juiste manier moet gebruiken, overleg dan met een hondentrainer of dierenarts.

Hoe moet je een slipketting halsband om doen bij een hond?

Om de slipketting op de juiste manier om te doen bij een hond, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

 • Maak eerst de neklijn van de slipketting los.
 • Leg de ketting op de hals van de hond en zorg ervoor dat de ketting niet te strak zit.
 • Maak de neklijn weer vast en zorg ervoor dat de ketting comfortabel zit.
 • Zorg ervoor dat de neklijn niet te strak zit tijdens het wandelen en aanpassen indien nodig.

Welke maat slipketting hond moet ik kopen?

De maat van de slipketting voor jouw hond is afhankelijk van de grootte en het gewicht van de hond. Er zijn verschillende maten beschikbaar en het is belangrijk om de juiste maat te kiezen om de hond op de juiste manier te corrigeren. Hieronder staan enkele algemene richtlijnen:

 • Kleine honden: 20-40 cm
 • Middelgrote honden: 40-60 cm
 • Grote honden: 60-80 cm

Het is aan te raden om de neklijn van de hond te meten voor je een slipketting koopt. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat de slipketting op de juiste manier zal passen. Als de slipketting te groot of te klein is, zal deze niet goed functioneren.

Is er ook een leren slip ketting?

Ja, er is ook een leren slipketting voor honden. Dit is een alternatieve optie voor diegenen die niet willen dat hun hond gecorrigeerd wordt met een metalen ketting. Een leren slipketting is zacht en comfortabel voor de hond, maar heeft soms minder correctiekracht dan een metalen slipketting.

Is een slipketting hond geschikt bij ongewenst gedrag?

Een slipketting voor honden kan gebruikt worden om ongewenste eigenschappen aan te pakken, zoals het trekken aan de riem tijdens het uitlaten. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat het gebruik van een slipketting niet de enige oplossing is en dat het belangrijk is om te werken aan de basis van het ongewenste gedrag en om te zorgen voor een positieve en vriendelijke training van de hond.

Het is ook belangrijk om te overleggen met een dierenarts of gedragstherapeut voordat je een slipketting gaat gebruiken, vooral als je hond angstig of agressief is.