Hondenpenning RVS

Een RVS hondenpenning is een persoonlijke en duurzame manier om je harige metgezel veilig te houden. Deze hondenpenning is gemaakt van roestvrij staal (RVS), waardoor hij bestand is tegen corrosie en slijtage.

Het is een must-have product voor elke hondeneigenaar die zich zorgen maakt over het verliezen van hun hond of die ervoor wil zorgen dat hun hond snel en gemakkelijk kan worden geïdentificeerd in geval van nood.

Een RVS hondenpenning is niet alleen een functioneel product, maar kan ook leuk en stijlvol zijn. Er zijn tal van ontwerpen en stijlen om uit te kiezen, waaronder gepersonaliseerde penningen met de naam en het telefoonnummer van je hond erop gegraveerd.

Of je nu op zoek bent naar iets subtiels en klassiek of iets levendigs en kleurrijk, er is een RVS hondenpenning die bij je hond en je persoonlijke stijl past.

Kortom, als je op zoek bent naar een duurzame en persoonlijke manier om je hond veilig te houden, overweeg dan om een RVS hondenpenning aan te schaffen. Het is een kleine investering die grote gemoedsrust kan bieden en je hond er ook nog eens stijlvol uit laat zien.

De 5 populairste RVS hondenpenningen in Nederland en België

Dit zijn de meest populaire hondenpenningen van roestvrij staal in Nederland en België volgens bol.com.

1. Zwarte hondenpenning Medium

hondenpenning rvs zilver gegraveerd met evt e mailadres
 • Clip model – Medium
 • Zwarte afwerking
 • Inclusief graveren

2. Red Dingo Penning

hondenpenning rvs goud gegraveerd met extra informatie gewicht
 • Rond model – Middel
 • Metalen afwerking
 • Inclusief gegraveerd

3. Ronde RVS hondenpenning

hondenpenning rvs metaal gegraveerd
 • Bot model – Klein
 • Zilveren RVS afwerking
 • Inclusief gravering

4. DOGA Hondenpenning Gun Zwart

hondenpenning rvs verschillende opties letters gecentreerd producten met extra informatie gewicht
 • Rond model – Klein
 • Zwarte RVS afwerking
 • Inclusief gravering

5. Red Dingo Hondenpenning

hondenpenning rvs titanium achterkant ervoor kiezen van verschillende opties
 • Rond model – groot
 • Metalen afwerking
 • Inclusief gravering

Voordelen van een Hondenpenning RVS

Duurzaamheid: RVS is een sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen corrosie en slijtage. Dit betekent dat een RVS hondenpenning langer meegaat dan penningen van andere materialen, zoals aluminium of messing.

 • Veiligheid: Een RVS hondenpenning is een belangrijk hulpmiddel om je hond veilig te houden. Door je contactgegevens op de penning te laten graveren, kan iemand je snel contacteren als je hond verloren loopt.
 • Gemak: Als je hond een RVS penning draagt, is het gemakkelijker om hem terug te vinden als hij verloren loopt. In plaats van dat mensen hem naar een asiel of dierenarts moeten brengen om te scannen op een chip, kunnen ze je gewoon bellen op het telefoonnummer dat op de penning staat.
 • Personalisatie: Een RVS hondenpenning kan gepersonaliseerd worden met de naam van je hond en je contactgegevens, bv je e mailadres. Hierdoor kan je hond snel geïdentificeerd worden en veilig thuis teruggebracht worden.
 • Stijl: Een hondenpenning RVS is als product verkrijgbaar in verschillende stijlen en ontwerpen, waardoor je penningen kunt kiezen die bij de persoonlijkheid en stijl van je hond past. Dit kan een leuke toevoeging zijn aan de look van je hond.

Veelgestelde vragen over een hondenpenning van roestvrij staal

Er zijn veel vragen die hondenbezitters hebben over RVS hondenpenningen. Dit komt omdat ze belangrijk zijn voor de veiligheid van de hond en het kan, door de verschillende opties, soms lastig zijn om te bepalen welke penning de beste keuze is.

In deze veelgestelde vragen (FAQ) sectie worden veel van de meest voorkomende vragen over een hondenpenning RVS beantwoord, zodat eigenaren beter geïnformeerd zijn bij het kiezen en gebruiken van zo’n product voor hun geliefde huisdier, zodat hij veilig thuis komt.

Zijn er hondenpenningen met gratis gravering?

Ja, er zijn bedrijven die gratis graveren bij de aankoop van een hondenpenning. Meestal wordt de prijs van de gravure in de prijs van de penning verwerkt. Echter, niet alle bedrijven bieden deze service aan en sommige kunnen extra kosten in rekening brengen voor gravering.

Het is belangrijk om de website of winkel waar je van plan bent een hondenpenning te kopen te controleren om te zien of ze gratis graveren of niet. Als je op zoek bent naar een penning die gratis gegraveerd is, zorg er dan voor dat je duidelijk bent over je wensen bij het bestellen van het product en controleer je bestelling voordat je hem verzendt om er zeker van te zijn dat alles correct is.

Welke informatie kan er op een RVS hondenpenning worden gegraveerd?

Op een RVS hondenpenning kan verschillende informatie gegraveerd worden, afhankelijk van jouw voorkeuren en de beschikbare ruimte op de penning. Hier zijn verschillende opties van de informatie die je op een RVS hondenpenning kunt graveren:.

 • De naam van je hond.
 • Jouw naam.
 • Jouw telefoonnummer.
 • Jouw adres.
 • Jouw e mailadres
 • De medische aandoening van je hond, zoals “diabetes” of “epilepsie”.
 • Een alternatief telefoonnummer van een familielid of vriend.
 • Een persoonlijke boodschap, zoals “Ik ben vriendelijk, bel mijn baasje” of “Niet oppakken, ik bijt”.
 • Een registratienummer van een dierenarts of chip.

Het is belangrijk om te onthouden dat je alleen de belangrijkste informatie op de penning moet vermelden, omdat er vaak maar beperkte ruimte beschikbaar is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de gravure duidelijk en leesbaar is.

Zo kan iemand snel en gemakkelijk contact met jou opnemen als je hond verloren raakt. Deze regels tekst worden gegraveerd en soms gratis meegeleverd bij het kopen van een hondenhalsband.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de gravure op mijn RVS hondenpenning leesbaar blijft?

Hoewel Roestvrij stalen hondenpenningen duurzaam en bestand zijn tegen corrosie, kunnen de gravures na verloop van tijd minder leesbaar worden door dagelijks gebruik en slijtage. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat de gravure op je RVS hondenpenning leesbaar blijft:

 • Kies voor diepe gravure: Door de gravure dieper te maken, zal de tekst minder snel slijten of vervagen.
 • Gebruik een eenvoudig lettertype: Vermijd sierlijke of ingewikkelde lettertypen die de gravure moeilijk te lezen maken. Plaats telefoonnummers en chipnummer altijd op de volgende regel en met voldoende spaties.
 • Vermijd overmatige slijtage: Probeer te voorkomen dat de penning tegen harde oppervlakken stoot en krassen oploopt. Draag de penning niet samen met andere metalen voorwerpen zoals een ketting of sleutels.
 • Maak de penning regelmatig schoon: Door de penning schoon te houden met een zachte doek en eventueel een mild reinigingsmiddel blijft de gravure en de regels tekst beter leesbaar.
 • Vervang de penning indien nodig: Als de gravure moeilijk te lezen is geworden of als de penning beschadigd is, is het tijd om een nieuwe te kopen.

Door deze tips op te volgen, kun je ervoor zorgen dat de gravure op je RVS hondenpenning zo lang mogelijk leesbaar blijft.

Welke verschillende stijlen en ontwerpen zijn er beschikbaar voor deze penningen?

Er zijn verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar voor een hondenpenning RVS, zoals ronde, ovale of rechthoekige vormen. Daarnaast zijn er penningen met afbeeldingen van pootafdrukken, botten, hartjes en andere decoratieve afbeeldingen.

Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen, zoals gepolijst, geborsteld of geanodiseerd RVS. Sommige roest vrij stalen hondenpenningen hebben ook extra functies, zoals reflecterende strips of lichtgevende eigenschappen om de hond beter zichtbaar te maken in het donker.

Hoe kies ik de juiste maat RVS hondenpenning voor mijn hond?

Om de juiste maat RVS hondenpenning te kiezen, moet je rekening houden met de grootte van je hond en de hoeveelheid informatie die je op de penning laat graveren. Over het algemeen wordt aanbevolen om een penning te kiezen die groot genoeg is om alle belangrijke informatie erop te laten graveren, maar niet te groot dat het onhandig of oncomfortabel wordt voor de hond om te dragen.

Een penning die te groot is, kan bijvoorbeeld tegen de grond of andere objecten stoten tijdens het lopen en kan geluidsoverlast veroorzaken.

Het is belangrijk om de halsband of het tuigje van je hond te meten en de afmetingen te vergelijken met de beschikbare maten van een hondenpenning roestvrij staal. Zo kun je de juiste maat kiezen die past bij de halsband of het tuigje van je hond.

Hoe bevestig ik de RVS hondenpenning aan de halsband van mijn hond?

Er zijn verschillende manieren om een RVS hondenpenning aan de halsband van je hond te bevestigen. De meest voorkomende manier is om de penning te bevestigen aan de D-ring van de halsband met behulp van een splitring of een S-haakje.

Zorg ervoor dat de splitring of S-haakje stevig is gesloten om te voorkomen dat de penning loskomt en verloren gaat.

Je kunt ook kiezen voor een halsband met een ingebouwde bevestigingsring voor de penning, of een halsband waarbij de penning is ingegraveerd of geïntegreerd in de halsband zelf. Zorg er altijd voor dat de penning goed zichtbaar en leesbaar is voor de persoon die de hond vindt in geval van vermissing.

Kan ik een RVS hondenpenning ook online bestellen?

Ja, het is mogelijk om RVS hondenpenningen online te bestellen bij diverse webshops en dierenwinkels. Vaak kun je online ook de penningen personaliseren door de gewenste tekst en eventuele afbeeldingen door te geven.

Het is belangrijk om te letten op de beschikbare maten, ontwerpen en levertijd die je kunt kiezen in een webshop. Verder is het aan te raden om de beoordelingen en ervaringen van andere klanten te bekijken voordat je een bestelling plaatst om zeker te zijn van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de webshop.

Wat zijn de kosten van een RVS hondenpenning en waar kan ik deze kopen?

De kosten van een RVS hondenpenning kunnen variëren afhankelijk van de grootte, vorm, ontwerp en graveringsopties. Over het algemeen kost een standaard RVS hondenpenning tussen de €5 en €20. Je kunt een RVS hondenpenning kopen bij dierenwinkels, webshops en soms ook bij de dierenarts.

Het is belangrijk om te letten op de beschikbare maten, ontwerpen en graveringsopties bij het kiezen van een RVS hondenpenning en om te zorgen dat de penningen voldoen aan de wettelijke eisen voor het dragen van identificatie bij honden.

Zijn er nog andere accessoires die ik kan kopen om de veiligheid van mijn hond te vergroten naast een RVS hondenpenning?

Ja, er zijn verschillende accessoires die je kunt kopen om de veiligheid van je hond te vergroten naast een RVS hondenpenning. Enkele voorbeelden zijn:

 • Veiligheidslampjes voor aan de halsband of het tuigje van je hond om beter zichtbaar te zijn in het donker
 • GPS-trackers om je hond te kunnen traceren in geval van vermissing
 • Reflecterende halsbanden, tuigjes of jasjes om beter zichtbaar te zijn bij weinig licht
 • Noodinformatiekaartjes om belangrijke informatie over jezelf en je hond bij je te dragen in geval van nood.

Het is belangrijk om te kijken welke accessoires het meest geschikt zijn voor jouw hond en om te zorgen dat de accessoires comfortabel en veilig zijn voor je hond om te dragen.