Prins hondenvoer

Prins hondenvoer is een vooraanstaand merk van hoogwaardig hondenvoer, dat speciaal is ontwikkeld om te voorzien in de voedingsbehoeften van uw hond. Het bedrijf is opgericht in 1963 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd voor de productie van voedingsmiddelen van hoge kwaliteit voor huisdieren. Het assortiment van Prins hondenvoer omvat verschillende productlijnen, waaronder Prins ProCare, Prins Fit Selection, Prins NatureCare, Prins TotalCare en Prins Train & Care.

Elke lijn is speciaal samengesteld om tegemoet te komen aan de unieke voedingsbehoeften van verschillende rassen en levensfasen van honden. Prins hondenvoer is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het biedt een uitgebalanceerde en complete voeding, zodat uw hond gezond en vitaal blijft. Of u nu een puppy, een volwassen hond of een senior hond heeft, er is altijd een geschikte variant van Prins hondenvoer beschikbaar die aan de specifieke behoeften van uw hond voldoet.

Introductie van Prins hondenvoer

Prins hondenvoer is opgericht in 1963 in het Nederlandse Veenendaal. Het bedrijf is begonnen als een kleine producent van voedingssupplementen voor dieren en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardig hondenvoer in Europa. Het bedrijf heeft zich altijd gericht op het produceren van voedingsmiddelen van de hoogste kwaliteit, die voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van honden van verschillende rassen en levensfasen.

Waarom Prins hondenvoer?

Prins hondenvoer wordt gemaakt van de beste ingrediënten en is ontwikkeld in samenwerking met voedingsdeskundigen en dierenartsen. Het bedrijf streeft naar het creëren van een uitgebalanceerde en complete geperste krokante brok of voeding die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Prins hondenvoer bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en geen chemische conserveringsmiddelen.

Het merk Prins hondenvoer staat bekend om zijn innovatie en aandacht voor details. Het bedrijf blijft voortdurend onderzoek doen naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voeding voor huisdieren en past deze kennis toe in de productie van hun hondenvoer. Door hun hoge kwaliteitsnormen en constante aandacht voor innovatie is Prins hondenvoer uitgegroeid tot een van de meest vertrouwde merken voor hondenvoeding in Europa en ver daarbuiten.

Productlijnen van Prins hondenvoer

Prins hondenvoer biedt verschillende productlijnen aan die zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van honden van verschillende rassen en levensfasen. Hieronder staan de belangrijkste productlijnen van Prins hondenvoer beschreven:

Prins ProCare Croque

prins procare croque geperste brok procare mini 3 kg procare protection krokante voeding of Procare Protection, met de laatste nieuwtjes

Dit is een premiumlijn van droogvoer voor honden, die is ontwikkeld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van actieve honden van alle leeftijden. Prins Procare Croque lijn bevat een breed scala aan smaken en formules, waaronder Prins ProCare Mini Croque Basic, Prins ProCare Mini Croque Lamb & Rice en Prins ProCare Protection grainfree skin Senior.

Prins Fit Selection

prins procare croque procare mini3 kg prins procare protection 15 kg krokante brok

Deze productlijn van Prins hondenvoer biedt hoogwaardig droogvoer voor iedere hond die een gezonde en actieve levensstijl hebben. Het voer bevat hoogwaardige eiwitten, vitaminen en mineralen, en is verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder Prins Fit Selection Active en Prins Fit Selection Adult Maxi.

Prins NatureCare

prins procare grainfree skin procare mini 3 kg 15 kg hond last van geur kleur en smaakstoffen 10 kg kunstmatige geur kleur en smaakstoffen

Prins NatureCare is een natvoerlijn die is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en geen kunstmatige conserveermiddelen of kleurstoffen bevat. Het voer is verkrijgbaar in verschillende smaken en formules, waaronder Prins NatureCare Chicken & Fish en Prins NatureCare Lamb & Rice.

Prins TotalCare

procare mini 3 kg 15 kg 10 kg hond nodig relatief lage temperatuur kleine hondenrassen happy pet

Deze productlijn van Prins hondenvoer is ontworpen voor honden die speciale voedingsbehoeften hebben, zoals honden met een gevoelige maag, allergieën of overgewicht. Prins TotalCare biedt een breed scala aan voerformules, waaronder Prins TotalCare Sensitive, Prins TotalCare Weight Reduction en Prins TotalCare Mobility.

Prins Train & Care

protection croque 15 kg 10 kg 3 kg bepaalde gevoeligheid hoogwaardige voeding grote honden moeilijke eter

Dit is een lijn van gezonde en smakelijke beloningen en snacks voor honden, die geschikt zijn voor training of als tussendoortje. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en formaten, waaronder Prins Train & Care Chicken Tenders en Prins Train & Care Lamb & Rice.

Ingrediënten en voedingswaarden van Prins hondenvoer

Prins hondenvoer, zoals de Prins ProCare Croque, staat bekend om het gebruik van hoogwaardige ingrediënten in hun voeding, die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Het voer bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen en geen chemische conserveringsmiddelen. De ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun voedingswaarde en verteerbaarheid.

Voedingswaarden en calorieën

De voedingswaarden en calorieën van Prins hondenvoer variëren per productlijn en formule. Elk product is speciaal ontworpen om te voldoen aan de specifieke voedingsbehoeften van honden van verschillende rassen en levensfasen. Het voer is rijk aan hoogwaardige eiwitten, vitaminen en mineralen, en is uitgebalanceerd om ervoor te zorgen dat de hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die nodig zijn voor een gezonde en actieve levensstijl.

Geschiktheid voor verschillende levensfasen en rassen

Prins hondenvoer is geschikt voor honden van alle levensfasen en rassen, van puppy’s tot senior honden. Het bedrijf biedt verschillende productlijnen aan die zijn ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van honden van verschillende leeftijden en rassen. Hierdoor kunnen hondeneigenaren gemakkelijk het juiste voer kiezen dat past bij de leeftijd, grootte en activiteitenniveau van iedere hond.

Speciale diëten en voeding

Naast de reguliere productlijnen biedt Prins hondenvoer ook speciale diëten en voeding aan voor honden met specifieke gezondheidsproblemen of dieetbeperkingen. Hieronder staan de belangrijkste diëten en voeding van Prins hondenvoer beschreven:

Prins Special Care

3 kg 15 kg 10 kg protection croque hoogwaardige voeding plenty gifts hondenbrokken goede conditie

Dit is een productlijn van Prins hondenvoer die is ontworpen voor honden met speciale gezondheidsproblemen, zoals honden met een gevoelige huid, maag of darmen. Het voer is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en is speciaal ontworpen om de symptomen van deze aandoeningen te verminderen. De producten in deze lijn omvatten Prins Special Care Sensitive Lamb & Rice en Prins Special Care Weight Reduction & Diabetic.

Prins Dieetvoeding

hondenbrokken puppy junior producten hoge verteerbaarheid super performance optimale conditie

Deze productlijn van Prins hondenvoer is ontworpen om te voldoen aan de specifieke dieetbeperkingen iedere hond. De producten in deze lijn zijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en bevatten geen ingrediënten die schadelijk zijn voor honden met specifieke allergieën of intoleranties. De producten omvatten Prins Dieetvoeding Darm Hypoallergeen en Prins Dieetvoeding Mobility.

Prins VitalCare

hondenbrokken puppy junior producten hoge verteerbaarheid super performance optimale conditie, met geperste brok

Dit is een productlijn van Prins hondenvoer die is ontworpen om de gezondheid en vitaliteit van honden te ondersteunen. De voeding bevat een mix van hoogwaardige natuurlijke ingrediënten, waaronder vlees, groenten en fruit, en is rijk aan antioxidanten en vitaminen. De producten in deze lijn omvatten Prins VitalCare Resist en Prins VitalCare Senior.

Het is belangrijk om op te merken dat honden met specifieke gezondheidsproblemen of dieetbeperkingen het best kunnen worden gevoed op advies van een dierenarts. Het is altijd verstandig om de gezondheid van uw hond te bespreken met een dierenarts.

Productgroepen Prins hondenvoeding

Prins hondenvoeding biedt verschillende productgroepen aan voor honden:

Droogvoer: verschillende smaken en formaten krokante brokken

Prins hondenvoeding heeft diverse smaken en formaten van krokante brokken, die geschikt zijn voor honden van verschillende leeftijden en rassen. en voor kleine of grote honden. Het droogvoer is verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals kip, zalm, lam, rundvlees en rijst.

Natvoer: verse vleesmaaltijden en paté

Prins hondenvoeding biedt ook verse vleesmaaltijden en paté aan voor honden. Het natvoer is verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals rundvlees, kip, wild, lam en eend. Dit voer is geschikt voor honden die de voorkeur geven aan natvoer of voor honden die gevoelig zijn voor een geperste brok (krokante brok).

Dieetvoer: voor specifieke voedingsbehoeften

Prins hondenvoeding heeft ook prins procare dieet voer in het assortiment voor honden met specifieke voedingsbehoeften, zoals honden met overgewicht, gevoelige darmen, huid- en vachtproblemen, of honden die een nierdieet nodig hebben. Het dieetvoer is verkrijgbaar in verschillende smaken en formaten.

Snacks en kauwproducten: voor tussendoor en gebitsverzorging

Prins hondenvoeding biedt ook een assortiment van snacks en kauwproducten aan voor tussendoor en voor gebitsverzorging. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, vormen en formaten, zoals kauwstaven, kauwringen en hondenkoekjes.

Advies over welk type voeding geschikt is voor welke hond

 • Kies voeding op basis van de leeftijd, grootte, ras, gezondheidstoestand en activiteitenniveau van uw hond. Puppy’s hebben bijvoorbeeld een andere voedingsbehoefte dan actieve volwassen honden en oudere honden hebben weer andere behoeften dan jonge honden.
 • Kies voor hondenvoeding van hoge kwaliteit en vermijd voeding met ongezonde ingrediënten, zoals kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen.
 • Kies het juiste type voeding, zoals droogvoer of natvoer, op basis van de voorkeur van uw hond. Sommige honden hebben de voorkeur voor droogvoer, terwijl andere de voorkeur hebben voor natvoer.
 • Kies voor dieetvoeding als uw hond specifieke voedingsbehoeften heeft, zoals honden met overgewicht, gevoelige darmen, huid- en vachtproblemen of nierproblemen.

Het advies over portiegroottes en frequentie van voeren

 • De portiegrootte en frequentie van voeren hangen af van de grootte, leeftijd en activiteitenniveau van uw hond. Over het algemeen moeten honden twee keer per dag gevoerd worden.
 • Gebruik de richtlijnen op de verpakking van het voer als uitgangspunt voor de portiegrootte. Pas de portiegrootte indien nodig aan op basis van de behoeften van uw hond.
 • Weeg het voer af om ervoor te zorgen dat u de juiste hoeveelheid voert.
 • Geef uw hond niet te veel voer om overgewicht te voorkomen. Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals gewrichtsproblemen, hart- en vaatziekten en diabetes.

Advies over voedingsbehoeften voor honden in verschillende levensfasen en met verschillende activiteitsniveaus

 • Puppy’s hebben voeding nodig met meer eiwitten, vetten en calorieën dan volwassen honden om te groeien en zich te ontwikkelen. Kies voor puppyvoeding tot de leeftijd van 12 maanden.
 • Volwassen honden hebben een uitgebalanceerd Prins Procare dieet nodig dat is afgestemd op hun leeftijd, grootte, ras en activiteitenniveau.
 • Oudere honden hebben minder calorieën nodig en moeten vaak een prins procare dieet volgen dat rijk is aan eiwitten om spiermassa te behouden en gezonde voeding te geven.
 • Honden met een hoog activiteitenniveau hebben meer calorieën en eiwitten nodig dan honden met een laag activiteitenniveau. Kies voor een prins procare hondenvoeding die is afgestemd op het activiteitenniveau van uw hond.
 • Honden met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals overgewicht, diabetes, nierziekte, huidproblemen of gevoelige darmen, hebben specifieke voedingsbehoeften. Raadpleeg uw dierenarts voor advies over de juiste voeding voor uw hond.
 • Het is belangrijk om de voeding van uw hond regelmatig te evalueren en aan te passen op basis van de behoeften van uw hond. Raadpleeg uw dierenarts als u zich zorgen maakt over de voeding van uw hond.

Verschillende merken hondenvoer

Er zijn verschillende hondenvoer merken op de markt beschikbaar. Hieronder vind je een overzicht van diverse merken hondenvoeding voor ieder type hond.

 • Renske
 • Hill´s
 • Prins
 • Acana
 • Jarco
 • Orijen
 • Riverwood
 • Smolke
 • Royal Canin
 • Profine
 • Cavom
 • Barca
 • Eukanuba
 • Specific
 • Wooof
 • Grandorf
 • Brit
 • Energique
 • Frolic
 • Kenner
 • Brekz
 • Natural Health
 • Inbalance
 • Canagan
 • Carnis
 • Yarrah
 • Carocroc
 • Pedigree
 • Canex
 • Puro
brok kip vacht katten natuurlijke voeding kauwen gebruik gemaakt positieve invloed levensfase granen brokken levensfase

Prins Hondenvoer in de praktijk

 1. Introduceer Prins Procare Hondenvoer geleidelijk aan: Het is belangrijk om nieuwe voeding geleidelijk aan te introduceren om de kans op spijsverteringsproblemen te verminderen. Meng bijvoorbeeld gedurende enkele dagen steeds meer Prins Hondenvoer door het oude voer heen, totdat je uiteindelijk alleen nog Prins Procare Hondenvoer geeft.
 2. Kies het juiste type voer: Kies het juiste type Prins Hondenvoer op basis van de behoeften van je hond, zoals leeftijd, ras, grootte, activiteitenniveau en gezondheidstoestand. Prins biedt een breed scala aan voedingsopties voor verschillende honden.
 3. Houd rekening met de voedingsbehoeften van je hond: Houd rekening met de voedingsbehoeften van je hond bij het bepalen van de portiegrootte en frequentie van voeren. Overvoer je hond niet en zorg dat hij voldoende beweging krijgt.
 4. Gebruik een maatbeker: Gebruik een maatbeker om de juiste hoeveelheid Prins Hondenvoer af te meten. Dit zorgt ervoor dat je hond de juiste hoeveelheid geperste voeding binnenkrijgt.
 5. Zorg voor voldoende water: Zorg altijd voor voldoende vers water voor je hond, vooral als je droogvoer voert.
 6. Bewaar Prins Hondenvoer op de juiste manier: Bewaar Prins Hondenvoer op een koele, droge plaats en sluit de zak na gebruik goed af. Zo blijft het voer langer vers en smakelijk voor je hond.

Prins Hondenvoer kopen

Dit type hondenvoeding is verkrijgbaar bij diverse dierenspeciaalzaken en online retailers in Nederland en België. Op de website van Prins kun je een overzicht vinden van verkooppunten bij jou in de buurt. Daarnaast biedt Prins de mogelijkheid om hun hondenvoeding online te bestellen en thuis te laten bezorgen. Dit kan handig zijn als je geen tijd hebt om naar de dierenwinkel te gaan of als je het gemakkelijk vindt om het voer thuis te laten bezorgen.

Een ander voordeel van het online bestellen van Prins Hondenvoer is dat je gebruik kunt maken van abonnementen. Met een abonnement kun je het voer automatisch en regelmatig laten bezorgen, waardoor je nooit zonder voer komt te zitten. Bovendien kun je vaak profiteren van kortingen of andere voordelen bij het regelmatig bestellen van Prins Hondenvoer. Het is altijd aan te raden om de voorwaarden van een abonnement goed te lezen voordat je je ergens aan verbindt.

Veelgestelde vragen over Prins hondenvoer

In deze FAQ over Prins hondenvoeding vind je antwoorden op veelgestelde vragen over dit voer. Van voedingsbehoeften tot verkooppunten, hier vind je nuttige informatie om het beste voer voor jouw hond te kiezen.

Welk type Prins hondenvoeding is het beste voor mijn hond?

Dit hangt af van de behoeften van jouw hond, zoals leeftijd, ras, grootte, activiteitenniveau en gezondheidstoestand. Prins biedt een breed scala aan voedingsopties voor verschillende honden. Kijk op de website van Prins voor meer informatie over de verschillende soorten hondenvoeding.

Hoeveel Prins hondenvoeding moet ik mijn hond geven?

De juiste hoeveelheid Prins hondenvoeding hangt af van de grootte, leeftijd en activiteitenniveau van jouw hond. Op de verpakking van het voer vind je een voedingsadvies. Houd er wel rekening mee dat dit slechts een richtlijn is. Let altijd goed op het gewicht en de gezondheid van jouw hond.

Is Prins hondenvoeding geschikt voor honden met allergieën?

Prins biedt een aantal voedingsopties voor honden met voedselallergieën en -intoleranties. Raadpleeg een dierenarts om erachter te komen welk type voeding het beste past bij de allergieën of intoleranties van jouw hond.

Waar kan ik Prins hondenvoeding kopen?

Prins hondenvoeding is verkrijgbaar bij diverse dierenspeciaalzaken en online retailers in Nederland en België. Op de website van Prins kun je een overzicht vinden van verkooppunten bij jou in de buurt.

Biedt Prins voordelen aan voor het regelmatig bestellen van hondenvoeding?

Ja, Prins biedt de mogelijkheid om voer automatisch en regelmatig te laten bezorgen met abonnementen. Hierbij kun je vaak profiteren van kortingen of andere voordelen bij het regelmatig bestellen van Prins hondenvoer. Kijk op de website van Prins voor meer informatie over de abonnementen.