Orthopedisch hondenkussen

Orthopedische hondenkussens zijn speciaal ontworpen om extra ondersteuning en comfort te bieden aan honden. Ze zijn gemaakt met hoogwaardige materialen die zich aanpassen aan de lichaamsvorm van uw hond, waardoor drukpunten worden verminderd en een optimale ondersteuning voor gewrichten en spieren wordt gegarandeerd.

Deze kussens zijn uitermate geschikt voor honden met speciale behoeften, zoals oudere honden, honden met gewrichts- of rugproblemen en honden die herstellen van een operatie. Maar ook voor gezonde honden kunnen orthopedische hondenkussens bijdragen aan een betere nachtrust en algemeen welzijn. In deze categoriepagina vindt u alle informatie die u nodig heeft om het perfecte orthopedische hondenkussen voor uw trouwe viervoeter te kiezen.

Inhoudsopgave

Top 10: Beste Orthopedische Hondenkussens

Hieronder vind je de Top 10 beste orthopedische hondenkussens in Nederland en België. Doe er je voordeel mee en ga voor de beste kwaliteit. Maar die keuze ligt bij jou ;).

orthopedisch hondenkussen traagschuim hondenkussens orthopedische hondenmand

1. Trixie Vitaal Orthopedisch Kussen Taupe/Lichtgrijs – 60 X 40 CM:

Dit orthopedische kussen heeft een stijlvolle taupe en lichtgrijze kleurencombinatie en is perfect voor kleine honden die extra ondersteuning nodig hebben.

vanilla checkmate orthopedisch hondenbed meeste orthopedische hondenkussens dik kussen gemaakt

2. CozySense® – Orthopedisch Hondenkussen – Hondenkussen 100 x 70 cm – Geschikt als Benchkussen & Hondenbed – Hondenkussen Bank – Visco elastisch schuim- Waterdicht – Wasbare Hoes – Maat XL:

Dit grote orthopedische hondenkussen is ideaal voor grotere honden en kan zowel als benchkussen als hondenbed worden gebruikt.

vanilla checkmate orthopedisch hondenbed meeste orthopedische kussens dikker kussen

3. Nobleza Orthopedisch Hondenkussen Wasbaar – Hondenbed – Maat XL: 110 x 80 x 8 cm – Grijs:

Dit extra grote hondenkussen van Nobleza biedt voldoende ruimte voor grote en extra grote honden en heeft een wasbare hoes voor eenvoudig onderhoud.

beste orthopedische hondenkussens zwaardere honden memory foam vlokken zware honden

4. PrimePlus Hondenkussen XXL Antraciet – Hondenmand 120x80x10 CM – Zacht en Luxe Hondenmand – Leren Hondenmat – Orthopedisch Kussen:

Dit luxe hondenkussen heeft een leren afwerking en biedt uitstekende ondersteuning voor honden van alle groottes.

spieren en gewrichten trixie vital grote hond beste hondenkussen memory foam vlokken

5. Sun Garden Buddy Orthopedisch Hondenkussen 120x72x10cm Antraciet:

Dit grote orthopedische hondenkussen van Sun Garden is ideaal voor honden die behoefte hebben aan extra ondersteuning en comfort.

trixie vital spieren en gewrichten memory foam waterbestendige hoes hoes afneembaar

6. Snoozle Orthopedisch Hondenkussen XL – Zachte Orthopedische Hondenmand 100 x 70 cm – Wasbaar Ergonomisch Hondenkussen Groot – Hondenbed Dark Grey – Benchkussen Grijs:

Dit extra grote orthopedische hondenkussen van Snoozle heeft een wasbare hoes en biedt uitstekend comfort en ondersteuning.

trixie vital memory foam comfortabele hondenkussen hond last trouwe viervoeter gewrichtsklachten

7. Nobleza Orthopedisch Hondenkussen Wasbaar – Hondenbed – Maat S: 60 x 40 x 8 cm – Grijs:

Dit kleine orthopedische hondenkussen van Nobleza is perfect voor kleinere honden en heeft een wasbare hoes voor eenvoudige reiniging.

trixie vital memory foam oude honden kleine hond verschillende maten senior hond up to date informatie

8. Beeztees Ruba – Orthopedisch Hondenkussen – Grijs – 100x70cm:

Dit orthopedische hondenkussen van Beeztees is geschikt voor middelgrote tot grote honden en biedt uitstekende ondersteuning en comfort.

verschillende maten stevige ondersteuning pijnlijke spieren en gewrichten natte doek trixie vitaal

9. Nobleza Orthopedisch Hondenbed Wasbaar – Hondenbed – Maat M: 75 x 50 x 8 cm – Grijs:

Dit middelgrote orthopedische hondenkussen van Nobleza is geschikt voor middelgrote honden en heeft een wasbare hoes voor eenvoudig onderhoud.

optimale ondersteuning meerdere kleuren uitstekende keuze plaats blijft oorspronkelijke vorm aantal drukpunten hond

10. Nobleza Orthopedisch Hondenkussen Wasbaar – Hondenbed – Maat L: 90 x 70 x 8 cm – Grijs:

Dit grote orthopedische hondenkussen van Nobleza is perfect voor grotere honden die behoefte hebben aan extra ondersteuning en heeft een wasbare hoes voor gemakkelijke reiniging en onderhoud.

Voordelen van een orthopedisch hondenkussen

De voordelen van een orthopedisch kussen zijn onder andere:

 • Verhoogd comfort: Door de aanpassing aan de lichaamsvorm van de hond bieden ze meer comfort dan gewone kussens, wat bijdraagt aan een betere nachtrust.
 • Ondersteuning van gewrichten en spieren: Ze bieden extra ondersteuning voor de gewrichten en spieren, wat helpt bij het verlichten van pijn en ongemak.
 • Verminderde drukpunten: De materialen verdelen het gewicht van de hond gelijkmatig, waardoor drukpunten worden verminderd en de bloedsomloop wordt bevorderd.
 • Geschikt voor honden met speciale behoeften: Ze zijn ideaal voor oudere honden, honden met gewrichts- of rugproblemen, en honden die herstellen van een operatie.
 • Duurzaamheid: Orthopedisch hondenkussen is vaak gemaakt van hoogwaardige materialen die langer meegaan dan gewone kussens.
 • Verbeterd algemeen welzijn: Door een betere nachtrust en verlichting van pijn en ongemak kan het algemene welzijn van de hond verbeteren.

Belangrijkste kenmerken van orthopedische hondenkussens

Een orthopedisch hondenbed is ontworpen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van honden. Bij het kiezen van het juiste kussen zijn er verschillende belangrijke kenmerken om op te letten. Deze kenmerken zorgen ervoor dat uw hond het maximale voordeel uit het orthopedische kussen haalt.

Materiaal en vulling

Het materiaal en de vulling zijn cruciaal voor het bieden van voldoende ondersteuning en comfort. Veel orthopedische kussens zijn gevuld met memory foam, dat zich vormt naar het lichaam van de hond en de drukpunten verlicht. Andere opties zijn onder andere gel-geïnfuseerd schuim en eivormige schuimvulling.

Ondersteuning en comfort

Een goed orthopedisch hondenkussen biedt uitstekende ondersteuning voor de gewrichten en spieren van uw hond. Het helpt bij het verlichten van pijn en ongemak en biedt tegelijkertijd comfort. Let op de dikte en stevigheid van het kussen om er zeker van te zijn dat het voldoende ondersteuning biedt.

Duurzaamheid en kwaliteit

De duurzaamheid en kwaliteit van het orthopedische hondenkussen zijn essentieel om te zorgen voor langdurige ondersteuning en comfort. Kies voor kussens gemaakt van hoogwaardige materialen en met stevige naden om slijtage te weerstaan.

Antislip-onderkant en waterbestendigheid

Een antislip-onderkant is belangrijk om te voorkomen dat het kussen wegglijdt tijdens het gebruik, wat zorgt voor een stabiel en veilig ligoppervlak. Waterbestendigheid kan nuttig zijn om het kussen te beschermen tegen ongelukjes, vocht en vlekken, waardoor het gemakkelijker schoon te houden is en de levensduur wordt verlengd.

Verschillende merken hondenkussens:

 • Petlando
 • Boony
 • Happy House
 • Wooff

Geschiktheid voor verschillende hondenrassen en -groottes

Een orthopedisch hondenbed is geschikt voor honden van alle rassen en groottes. Het is belangrijk om een kussen te kiezen dat past bij de specifieke behoeften van uw hond, rekening houdend met zijn of haar grootte en gewicht. Hieronder bespreken we de geschiktheid van orthopedische kussens voor verschillende hondenrassen en -groottes.

kleine honden optimale ondersteuning kussen gewrichten hond optimale drukontlasting informatieve artikelen vereiste velden

Kleine honden:

Voor kleine hondenrassen, zoals Chihuahuas, Yorkshire Terriers en Maltezers, is het belangrijk om een orthopedisch hondenkussen te kiezen dat goed past bij hun formaat. Kies voor een kleiner kussen met voldoende stevigheid en ondersteuning, zodat uw hond niet wegzakt in het materiaal.

kussen hond antislip laag aantal drukpunten gewrichtsproblemen hond ligt kussen antislip laag goed orthopedisch hondenbed

Middelgrote honden:

Middelgrote hondenrassen, zoals Beagles, Cocker Spaniels en Franse Bulldogs, hebben baat bij een orthopedisch hondenkussen dat voldoende ruimte biedt om comfortabel te liggen. Kies een kussen met een geschikte dikte en stevigheid om de gewrichten en spieren van uw middelgrote hond te ondersteunen.

kussen gewrichtsproblemen goede ondersteuning gewrichtsklachten laatste update schuim orthopedisch kussen dikker kussen

Grote honden:

Grote hondenrassen, zoals Golden Retrievers, Labradors en Duitse Herders, hebben vaak meer ondersteuning nodig voor hun gewrichten en spieren. Kies voor een groter orthopedisch hondenkussen met een hogere dichtheid en dikte om voldoende steun te bieden aan het grotere lichaamsgewicht van uw hond.

kussen gewrichtsproblemen goede ondersteuning gewrichtsklachten schuim gemaakt verschillende kleuren vanilla checkmate orthopedisch hondenbed

Extra grote honden:

Extra grote hondenrassen, zoals Sint-Bernards, Mastiffs en Ierse Wolfshonden, hebben speciale behoeften als het gaat om een orthopedisch hondenbed. Kies voor een extra groot kussen met voldoende dikte, stevigheid en ondersteuning om het grotere formaat en gewicht van uw hond te accommoderen. Het is belangrijk dat het kussen groot genoeg is zodat uw hond er volledig op kan liggen zonder dat ledematen over de opstaande randen hangen.

Speciale behoeften en aandoeningen

Orthopedische hondenkussens zijn bijzonder gunstig voor honden met speciale behoeften en aandoeningen. Ze bieden extra ondersteuning en comfort, wat kan helpen bij het verlichten van pijn en ongemak veroorzaakt door verschillende gezondheidsproblemen. Hier bespreken we enkele veelvoorkomende aandoeningen en situaties waarin een orthopedisch hondenkussen nuttig kan zijn.

Oudere honden en artritis:

Naarmate honden ouder worden, kunnen ze last krijgen van artritis en andere gewrichtsproblemen. Een orthopedisch hondenbed biedt extra ondersteuning en helpen de druk op pijnlijke gewrichten te verminderen, waardoor oudere honden comfortabeler kunnen rusten.

Heupdysplasie:

Heupdysplasie is een veelvoorkomende aandoening bij honden, vooral bij grotere rassen. Het orthopedische hondenkussen zorgt voor betere ondersteuning van de heupen en verlicht de druk op de gewrichten, wat kan helpen bij het verminderen van pijn en ongemak veroorzaakt door heupdysplasie.

Gewrichts- en rugproblemen:

Honden met gewrichts- en rugproblemen, zoals hernia’s of gescheurde ligamenten, kunnen baat hebben bij de extra ondersteuning die orthopedische hondenkussens bieden. Door de druk op de aangetaste gebieden te verminderen, kan het kussen helpen bij het verlichten van pijn en het bevorderen van een betere houding tijdens het rusten.

Herstel na een operatie:

Na een operatie hebben honden vaak extra rust en ondersteuning nodig om goed te herstellen. Een orthopedisch hondenkussen kan helpen bij het creëren van een comfortabele en ondersteunende rustplaats, wat bijdraagt aan een sneller en effectiever herstel.

Onderhoud en verzorging van orthopedische hondenkussens

Om ervoor te zorgen dat uw orthopedisch hondenkussen zo lang mogelijk meegaat en hygiënisch blijft, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het onderhoud en de verzorging ervan. Hier bespreken we enkele tips voor het reinigen en onderhouden van uw orthopedische hondenkussen en wanneer u overweegt het te vervangen.

Reiniging en onderhoud:

 • Hoes: De beste orthopedisch hondenkussen hebben een afneembare hoes die gemakkelijk kan worden verwijderd en gewassen. Volg de wasinstructies op het etiket en was de hoes regelmatig om geurtjes en vlekken te verwijderen.
 • Vulling: Controleer of de vulling van het kussen waterbestendig of wasbaar is. Als dit het geval is, volg dan de instructies van de fabrikant voor het reinigen. Zo niet, dan kunt u overwegen om een waterdichte hoes aan te schaffen om de vulling te beschermen.
 • Vlekken: Voor kleine vlekken op de hoes of vulling kunt u een milde zeep en water gebruiken om ze voorzichtig te reinigen. Zorg ervoor dat u het gebied goed laat drogen voordat u de hoes weer aanbrengt.
 • Luchten: Lucht het kussen regelmatig uit om geurtjes te verminderen en zorg voor voldoende ventilatie.

Hoe vaak vervangen?

De levensduur van een orthopedisch hondenkussen varieert afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en hoe goed het wordt onderhouden. Over het algemeen kan een hoogwaardig orthopedisch hondenkussen enkele jaren meegaan. Houd de conditie van het kussen in de gaten en vervang het wanneer het zijn ondersteuning en comfort verliest of als er tekenen van ernstige slijtage zijn. Het regelmatig reinigen en onderhouden van het kussen kan de levensduur verlengen en uw hond een comfortabele rustplaats blijven bieden.

Veelgestelde vragen over een orthopedisch hondenkussen

Baasjes die een orthopedisch hondenkussen of orthopedisch hondenbed willen kopen, kunnen veel vragen hebben. Zeker als je te maken hebt met veeleisende honden. Daarom kan het kiezen van de beste orthopedisch hondenkussen een uitdaging zijn. Hier heb je een aantal veelgestelde vragen die je kunnen helpen.

Wat is het verschil tussen een gewoon hondenkussen en een orthopedisch hondenkussen?

Een orthopedisch kussen zijn speciaal ontworpen om betere ondersteuning en comfort te bieden voor honden met gewrichts- en spierproblemen of andere speciale behoeften. Dit kussen gemaakt van hoogwaardige materialen zoals visco elastisch schuim, wat zorgt voor een betere drukverdeling en ondersteuning in vergelijking met gewone hondenkussens.

Is een orthopedisch hondenkussen alleen geschikt voor honden met gezondheidsproblemen?

Nee, orthopedische hondenkussens kunnen ook voordelen bieden voor gezonde honden. Door de verbeterde ondersteuning en comfort kunnen alle honden profiteren van een betere nachtrust en een verhoogd algemeen welzijn.

Hoe kies ik het juiste formaat orthopedisch hondenkussen voor mijn hond?

Meet de lengte en breedte van uw hond wanneer hij in zijn favoriete slaaphouding ligt. Voeg een paar centimeter toe aan beide afmetingen om de ideale kussengrootte te bepalen. Zorg ervoor dat het kussen groot genoeg is, zodat uw hond volledig op het kussen kan liggen zonder dat zijn ledematen over de opstaande randen hangen.

Hoe maak ik een orthopedisch hondenkussen schoon?

De beste orthopedische hondenkussens hebben een afneembare hoes die in de wasmachine kan worden gewassen. Volg de wasinstructies op het etiket van de hoes. Controleer of de vulling waterbestendig of wasbaar is en volg de instructies van de fabrikant voor het reinigen. Voor kleine vlekken kunt u een mild reinigingsmiddel en water gebruiken om het gebied voorzichtig te reinigen.

Wanneer moet ik het orthopedisch hondenkussen van mijn hond vervangen?

De levensduur van een orthopedisch hondenkussen varieert afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud. Over het algemeen kan een hoogwaardig kussen enkele jaren meegaan. Vervang het kussen wanneer het zijn ondersteuning en comfort verliest of als er tekenen van ernstige slijtage zijn. Regelmatige reiniging en onderhoud kunnen de levensduur van het kussen verlengen.