5 tips voor het kopen van een Cane Corso

Cane Corso kopen

De Cane Corso is een prachtige en krachtige hondenras, en als je erover denkt om er een te kopen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. In dit blogbericht geven we uitgebreide tips om je te helpen bij het kopen van een Cane Corso.

1. Doe goed onderzoek naar het ras

Voordat je een Cane Corso koopt, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar het ras. Lees over de geschiedenis, het karakter en de behoeften van de Cane Corso, zodat je weet wat je kunt verwachten van het ras. Dit kan je helpen om te bepalen of de Cane Corso bij jou en je levensstijl past.

2. Zoek een gerenommeerde fokker

Het is belangrijk om een gerenommeerde fokker te zoeken als je een Cane Corso wilt kopen. Zoek naar fokkers die lid zijn van een erkende rasvereniging en die aan de fokstandaarden voldoen. Zo weet je dat de fokker zich houdt aan de gezondheidsnormen en dat de pups goed verzorgd zijn.

3. Plan een bezoek aan de fokker

Voordat je een Cane Corso koopt, is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de fokker. Zo kun je zien waar de pups opgroeien en hoe de fokker de pups verzorgt. Het is ook een goed idee om de ouders van de pup te zien, zodat je een idee kunt krijgen van hun karakter en uiterlijk.

4. Overleg met de fokker over de aanschaf

Als je besluit om een Cane Corso te kopen, is het belangrijk om goed te overleggen met de fokker over de aanschaf. Vraag naar de gezondheid van de pup, de garanties die de fokker biedt en of er een contract is. Zorg ervoor dat je alles duidelijk op papier hebt staan voordat je de pup koopt.

5. Maak een goede start met de opvoeding

Een Cane Corso is een grote en krachtige hond, dus het is belangrijk om de opvoeding goed aan te pakken. Zorg ervoor dat je de pup vroeg begint met hondenschool, zodat hij goed socialiseert en gehoorzaam wordt. Ook is het belangrijk om de pup voldoende mentale en fysieke uitdaging te bieden, zodat hij niet verveelt en niet in problemen raakt.

Waar moet je rekening mee houden als je een cane corso koopt?

  1. Grootte en gewicht: Cane Corsi zijn grote honden en kunnen tot 70 cm hoog worden en tot 45 kg wegen. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om voor de hond te zorgen en dat je in staat bent om hem te verzorgen.
  2. Oefening: Cane Corsi hebben veel oefening nodig om fit te blijven en tevreden te zijn. Zorg ervoor dat je genoeg tijd en energie hebt om de hond voldoende te bewegen.
  3. Training: Cane Corsi zijn intelligente honden, maar ze kunnen ook dominant zijn. Het is belangrijk om de hond goed te trainen en te socialiseren, zodat hij gehoorzaam is en zich goed gedraagt.
  4. Voeding: Cane Corsi hebben specifieke voedingsbehoeften en het is belangrijk om een hoogwaardig voer te kiezen dat aan hun behoeften voldoet. Overleg met een dierenarts of fokker over de juiste hoeveelheid en samenstelling van het voer.
  5. Verzorging: Cane Corsi hebben regelmatig verzorging nodig, zoals borstelen en nagelknippen. Zorg ervoor dat je in staat bent om deze verzorging zelf te doen of dat je iemand hebt die dit voor je kan doen.
  6. Kosten: Houd er rekening mee dat het kopen van een Cane Corso en het verzorgen ervan geld kost. Denk aan kosten voor voer, verzorging, opleiding en eventuele medische behandelingen. Maak een budget op en zorg ervoor dat je in staat bent om deze kosten te dragen.


Meer blogs over een Cane Corso:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *