Engelse Bulldog Kopen: Alles wat je moet weten

Engelse bulldog kopen

Als je op zoek bent naar een trouwe en gezellige viervoeter, is de Engelse bulldog wellicht een goede keuze voor jou. Maar voordat je een bulldog koopt, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten en waar je op moet letten. In dit artikel vind je alles wat je moet weten voordat je een Engelse bulldog koopt.

Over de Engelse Bulldog

De Engelse bulldog is een populaire hond die bekend staat om zijn gedrongen lichaam, hangende wangen en uitgesproken rimpels. Oorspronkelijk werden bulldogs gefokt voor het vechten met stieren, maar tegenwoordig worden ze vooral gehouden als gezelschapshond. Het zijn vriendelijke en loyale dieren die goed overweg kunnen met kinderen en andere huisdieren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Engelse bulldog?

Als je besluit om een Engelse bulldog te kopen, zijn er een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Kies een gerenommeerde fokker: Kies altijd voor een fokker die bekend staat om zijn goede reputatie en kennis van het ras.
 • Controleer de gezondheid van de ouders: Voordat je een bulldog koopt, is het belangrijk om de gezondheid van de ouders te controleren. Zo kun je er zeker van zijn dat de pup geen erfelijke ziektes zal hebben.
 • Vraag naar het temperament van de pup: Het is belangrijk om te weten hoe de pup zich gedraagt en of hij goed met kinderen en andere huisdieren kan omgaan.
 • Let op tekenen van gezondheidsproblemen: Controleer de ogen, oren en huid van de pup op tekenen van gezondheidsproblemen.
 • Koop geen bulldog bij een dierenwinkel: Dierenwinkels staan erom bekend dat ze vaak honden verkopen die afkomstig zijn van broodfokkers, die zich niet aan de regels houden en vaak pups verkopen die ziek zijn.
 • Neem de tijd: Neem de tijd om een weloverwogen keuze te maken en koop niet impulsief een pup.

Tips voor de aanschaf van een Engelse bulldog

Als je een Engelse bulldog gaat kopen, zijn er een aantal handige tips waar je rekening mee kunt houden:

 1. Maak kennis met de fokker: Ga op bezoek bij de fokker om kennis te maken met de honden en om te zien hoe de pups opgroeien.
 2. Maak kennis met de ouders van de pup: Maak kennis met de ouders van de pup om een idee te krijgen van het temperament en de gezondheid van de pup.
 3. Vraag om referenties: Vraag om referenties van andere eigenaren van Engelse bulldogs die bij de fokker een pup hebben gekocht. Zo kun je ervaringen uitwisselen en meer te weten komen over het ras en de fokker.
 4. Zorg voor een goede voorbereiding: Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat je een pup gaat kopen. Lees bijvoorbeeld boeken of bezoek websites over het ras om meer te weten te komen over de Engelse bulldog.
 5. Wees bereid om tijd en geld te investeren: Een Engelse bulldog is een hond die veel aandacht en verzorging nodig heeft. Houd er daarom rekening mee dat je tijd en geld moet investeren in de verzorging en training van je hond.
 6. Overweeg adoptie: Overweeg ook om een Engelse bulldog te adopteren. Er zijn veel honden die op zoek zijn naar een nieuw thuis en door een hond te adopteren geef je een dier een tweede kans.

Kosten van een Engelse bulldog

Als je besluit om een Engelse bulldog te kopen, is het belangrijk om te weten dat dit een vrij dure hond is. De prijs van een Engelse bulldog kan variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s, afhankelijk van de fokker en de bloedlijn van de hond.

Naast de aanschafprijs moet je ook rekening houden met andere kosten, zoals voer, dierenartsbezoeken en eventuele medische behandelingen. Een Engelse bulldog heeft bijvoorbeeld meer kans op gezondheidsproblemen dan sommige andere hondenrassen, wat kan leiden tot hogere dierenartskosten.

Conclusie over een Engelse Bulldog kopen

Als je een Engelse bulldog wilt kopen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en te weten waar je op moet letten. Kies altijd voor een gerenommeerde fokker en controleer de gezondheid van de ouders van de pup. Neem de tijd om een weloverwogen keuze te maken en investeer tijd en geld in de verzorging en training van je hond. Door deze tips in gedachten te houden, kun je ervoor zorgen dat je een gezonde en gelukkige Engelse bulldog krijgt waar je nog jarenlang plezier van zult hebben.Meer blogs over een Engelse Bulldog:

 • De Grijze Engelse Bulldog: Een Uniek en Opvallend Ras
  Engelse Bulldogs zijn onmiskenbaar een van de meest populaire en geliefde hondenrassen ter wereld. Ze staan bekend om hun gespierde bouw, robuuste uiterlijk, en vooral hun gerimpelde gezicht en uitpuilende ogen, die hen een uitdrukking van eeuwigdurende verbazing geven. Meestal zien we Engelse Bulldogs in tinten van rood, wit of een combinatie van beide. Maar … Lees meer
 • De Blauwe Engelse Bulldog: Een Zeldzame en Unieke Variant
  De Engelse Bulldog is een ras dat bekend staat om zijn stoere uiterlijk, zijn rustige temperament en zijn toewijding aan zijn eigenaar. De meeste mensen zijn bekend met de typische tan, witte of brindle Engelse Bulldogs. Echter, er is een kleurvariant die steeds meer opvalt: de blauwe Engelse Bulldog. Wat is een Blauwe Engelse Bulldog? … Lees meer
 • Het Engelse Bulldog Karakter: Liefdevol, Koppig en Lui
  De Engelse Bulldog, vaak gewoon Bulldog genoemd, is een uniek en onmiskenbaar ras. Met hun gedrongen lichaam, brede schouders en kenmerkende “kruipt” gezicht, zijn Bulldogs onmiskenbaar en geliefd over de hele wereld. Maar wat maakt het karakter van een Bulldog zo speciaal? Laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten van deze bijzondere honden. … Lees meer
 • De Prijs van een Engelse Bulldog: Een Diepgaande Analyse
  Het kopen van een huisdier is een grote verantwoordelijkheid die veel zorg, tijd en ook geld vereist. Een van de populairste rassen, de Engelse Bulldog, is vooral bekend om zijn hoge prijskaartje. In dit artikel gaan we dieper in op de kosten van het aanschaffen en onderhouden van een Engelse Bulldog. Het Aanschaffen van een … Lees meer
 • Engelse Bulldog Kopen: Alles wat je moet weten
  Als je op zoek bent naar een trouwe en gezellige viervoeter, is de Engelse bulldog wellicht een goede keuze voor jou. Maar voordat je een bulldog koopt, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten en waar je op moet letten. In dit artikel vind je alles wat je moet weten voordat je … Lees meer
 • Engelse Bulldog Fokker: Een Passie voor het Ras
  Als je op zoek bent naar een Engelse Bulldog, is het belangrijk om een gerenommeerde fokker te vinden. Een goede fokker heeft niet alleen kennis van het ras, maar ook een diepe passie voor deze unieke honden. De Passie van de Fokker Een goede Engelse Bulldog fokker is gepassioneerd over het ras en heeft jarenlange … Lees meer
 • Het opvoeden van een Engelse Bulldog pup
  De Engelse Bulldog is een prachtige en unieke hond, maar opvoeden van een Engelse puppy vereist wat extra aandacht en geduld. In deze blog gaan we dieper in op hoe je een Engelse Bulldog pup opvoedt. Van socialisatie en training tot gezondheid en verzorging, we bespreken alles wat je moet weten om ervoor te zorgen … Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *