Alles wat u moet weten voordat u een Leonberger pup aanschaft

Leonberger pup

Het aanschaffen van een Leonberger pup is een grote stap en vereist eerst wat denkwerk voordat u overstag gaat. De Leonberger is een grote en robuuste hondenras met specifieke verzorgings- en trainingsbehoeften. Voordat u besluit om een Leonberger pup te kopen, is het belangrijk om te weten of dit ras geschikt is voor uw gezin en levensstijl. In deze blog zullen we de belangrijkste aspecten bespreken die u moet overwegen voordat u besluit om een Leonberger pup aan te schaffen. Zoals onder andere de verantwoordelijkheden, kosten en de verwachtingen die gepaard gaan met het hebben van een Leonberger.

Waar kun je een Leonberger pup kopen?

Er zijn verschillende manieren om een Leonberger pup te kopen. Een van de beste manieren is om een pup te kopen van een erkende fokker die lid is van de rasvereniging. Een rasvereniging kan u informeren over erkende fokkers in uw omgeving.

Er zijn ook veel particulieren die Leonberger pups verkopen. Hier is het echter belangrijk om te controleren of de fokker verantwoordelijk bezig is en gezonde pups verkoopt. Er zijn ook veel particulieren die Leonberger pups te koop aanbieden via het internet. Zoals op verschillende hondenwebsites, Social Media en Marktplaats(en).

Hierbij is het belangrijk om diepgaand onderzoek te doen voordat u een Leonberger pup koopt. Zorg ervoor dat u de fokker ontmoet, de ouders van de pup ziet en vragen stelt over de gezondheid, socialisatie en opvoeding van de pup. Ook is het belangrijk om te weten of de fokker een contract heeft waarin staat dat de pup teruggenomen wordt bij mankementen, ziektes etc.

Wat kost een Leonberger puppy?

De kosten van een Leonberger pup kunnen variëren afhankelijk van de fokker, de locatie en de kwaliteit van de pup. In Nederland en België kost een Leonberger pup gemiddeld tussen de €1.500 en €2.500. Sommige fokkers kunnen echter hoger of lager zijn dan dit bedrag. Het is belangrijk om te onthouden dat de aanschafprijs van een pup slechts een klein deel is van de totale kosten van het hebben van een Leonberger. Er zijn ook kosten voor voeding, verzorging, vaccinaties, dierenartsbezoeken, opleiding en verzekeringen die moeten worden meegenomen in de overwegingen.

Waar moet je rekening mee houden met het opvoeden van een Leonberger Pup?

Het opvoeden van een Leonberger pup vereist tijd, geduld en consistentie. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw Leonberger pup op te voeden:

 1. Begin met basisgehoorzaamheidstraining zoals zit, af, hier komen en blijf. Dit zal uw pup helpen gehoorzaamheid te leren en vertrouwen in u te krijgen.
 2. Socialiseer uw pup van jongs af aan. Laat hem kennismaken met verschillende mensen, honden, situaties en geluiden. Dit zal hem helpen zich comfortabel te voelen in verschillende omgevingen en situaties.
 3. Wees consistent in uw opvoeding. Gebruik dezelfde commando’s en beloningen en wees consequent in het aangeven van welk gedrag wel of niet wordt geaccepteerd.
 4. Geef uw pup voldoende mentale en fysieke stimulatie. Dit kan worden bereikt door middel van gehoorzaamheidstraining, speel- en wandeltijd en uitdagende speeltjes.
 5. Geef uw pup veel aandacht en liefde. Een Leonberger is een sociale hond en houdt van gezelschap. Door hem veel aandacht te geven, zal hij zich veilig en geliefd voelen.
 6. Laat uw pup regelmatig naar de dierenarts gaan voor controles en vaccinaties. Dit zal u helpen om te voorkomen dat uw pup ziek wordt en gezond te houden.
https://youtu.be/Cu7WeurD2GI

Welke voeding heeft een Leonberger pup nodig?

De voeding van een Leonberger pup is van groot belang voor zijn groei en ontwikkeling. Een gezonde en gebalanceerde voeding is noodzakelijk om de gezondheid van de hond te behouden. Een Leonberger pup heeft een hoge energiebehoefte en vereist daarom voeding met een hoog eiwitgehalte en een lagere hoeveelheid koolhydraten.

Er zijn veel verschillende soorten voeding beschikbaar voor Leonberger pups, zoals droogvoer, natvoer of zelfgemaakte voeding. Het is belangrijk om te kiezen voor een voeding van hoge kwaliteit met een hoog eiwitgehalte en een lagere hoeveelheid koolhydraten. Droogvoer is gemakkelijk op te slaan en te doseren, maar het is belangrijk om te zorgen dat het voldoende vocht bevat om de gezondheid van de hond te behouden. Natvoer is een goede optie omdat het voldoende vocht bevat, maar het moet wel snel worden opgebruikt. Zelfgemaakte voeding is een andere optie, maar het is moeilijk om te maken.

Wat is het gewicht van een Leonberger pup?

Het gewicht van een Leonberger pup kan sterk variëren afhankelijk van de grootte van de ouders, de groei van de pup en de hoeveelheid voeding die hij krijgt. Hier is een algemeen schema voor het gewicht van een Leonberger pup gedurende de eerste paar maanden:

 • 2 weken oud: ongeveer 2-3 kg
 • 4 weken oud: ongeveer 4-6 kg
 • 6 weken oud: ongeveer 6-8 kg
 • 8 weken oud: ongeveer 8-10 kg
 • 12 weken oud: ongeveer 12-15 kg
 • 16 weken oud: ongeveer 16-20 kg

Het is belangrijk om te onthouden dat dit alleen als richtlijn dient en dat elke pup anders kan zijn. Het is ook belangrijk om de pup regelmatig te wegen en zijn groei in de gaten te houden. Overleg met een dierenarts als u zich zorgen maakt over de groei of voeding van uw pup.Meer blogs over een Leonberger:

Wil je meer te weten komen over een Leonberger? Hieronder vind je handige tips en weetjes over deze bijzondere hond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *