De grote hartverwarmers: Alles wat je moet weten over de Sint Bernard pup

sint bernard pup

De Sint Bernard pup, ook wel de Sint Bernardshond genoemd, is een grote hondenras dat afkomstig is uit de Zwitserse Alpen. Het ras is vernoemd naar de Sint-Bernardpas, een beruchte bergpas in de Alpen waar de honden oorspronkelijk gebruikt werden als reddingshonden. De Sint Bernard is bekend om zijn grote omvang en zijn zachte, vriendelijke karakter. De honden zijn zeer trouw en goed met kinderen. Ondanks hun grootte zijn ze vaak zeer geschikt als gezinshonden. Sint Bernards zijn ook zeer intelligente honden die eenvoudig te trainen zijn.

Hoe groot en zwaar wordt een Sint Bernard pup?

Een Sint Bernard pup wordt gemiddeld tussen de 60 en 90 kg zwaar en tussen de 70 en 90 cm groot. Mannetjes zijn over het algemeen groter en zwaarder dan teefjes. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de Sint Bernard een grote hond is en dat het dus veel ruimte nodig heeft. Ook moet je er rekening mee houden dat de hond op latere leeftijd nog veel groter kan worden. Het is daarom belangrijk om van tevoren te bedenken of je wel genoeg ruimte hebt voor een volwassen Sint Bernard.

Hoe train en socialiseer je een Sint Bernard pup?

Het is belangrijk om een Sint Bernard pup vroeg te beginnen met trainen en socialiseren. Hierdoor kan de hond leren omgaan met verschillende situaties, mensen en andere huisdieren.

Training:

 • De Sint Bernard is een intelligente hond die snel leert, dus het is belangrijk om consistent en duidelijk te zijn in het geven van commando’s.
 • Beloon de hond voor goed gedrag en maak gebruik van positieve versterking.
 • Begin met basiscommando’s zoals “zit”, “lig”, “sta” en “kom”.
 • Geef de hond voldoende mentale en fysieke uitdagingen, zoals gehoorzaamheidstraining, speurwerk of agilitijdtraining.

Socialisatie:

 • Laat de hond kennismaken met verschillende mensen, huisdieren, geluiden en situaties, zodat hij leert omgaan met verschillende omgevingen.
 • Breng de hond naar drukke plaatsen, zoals winkelcentra, parken of andere openbare ruimtes.
 • Laat de hond ook andere honden ontmoeten, zodat hij leert omgaan met andere honden.

Het is belangrijk om te onthouden dat de opvoeding en socialisatie van een Sint Bernard een continu proces is en dat de hond blijft leren en groeien gedurende zijn hele leven.

Welke voeding en verzorging heeft een Sint Bernard pup nodig?

Een Sint Bernard pup heeft specifieke voedings- en verzorgingsbehoeften vanwege zijn grootte en gewicht. Hieronder een aantal aandachtspunten:

Voeding:

 • Een Sint Bernard pup heeft voeding nodig met een hoge energie-inhoud om zijn groei te ondersteunen. Kies voor een voeding die speciaal gemaakt is voor grote rassen.
 • Geef de hond voldoende voedsel, maar voorkom dat hij te dik wordt. Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen.
 • Voer de hond op een vast tijdstip.
 • Voorkom dat de hond te snel eet, dit kan leiden tot bloat (een ernstige medische aandoening).

Verzorging:

 • Een Sint Bernard heeft veel verzorging nodig vanwege zijn grote hoeveelheid vacht. Borstel de hond regelmatig om knopen en matjes te voorkomen.
 • De hond moet regelmatig gewassen worden.
 • Check de hond regelmatig op teken en vlooien.
 • Zorg voor regelmatige controles bij de dierenarts om de gezondheid van de hond te monitoren.

Het is belangrijk om te onthouden dat een Sint Bernard pup veel aandacht en verzorging nodig heeft. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om voor de hond te zorgen voordat je besluit om een Sint Bernard pup aan te schaffen.

Welke gezondheidsproblemen komen vaak voor bij Sint Bernard pups?

Sint Bernard pups zijn grote en gezonde honden, maar kunnen wel vatbaar zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen zoals bloat, heup- en elleboogdysplasie, artrose en hartproblemen. Het is belangrijk om regelmatig controles bij de dierenarts te hebben om de gezondheid van de hond te monitoren. Vroege detectie en behandeling van eventuele problemen kan helpen om de levensduur en kwaliteit van leven van de hond te verbeteren.

Wat zijn de unieke eigenschappen van een Sint Bernard pup?

Een Sint Bernard pup is een uniek hondenras met een aantal kenmerkende eigenschappen. Zo zijn ze bekend om hun grote formaat en zachte, wollige vacht. Deze honden zijn ook zeer intelligent en snel in het leren van commando’s, maar hebben wel consistentie en duidelijkheid nodig in hun opvoeding. Sint Bernards zijn ook zeer sociaal en houden van gezelschap, ze zijn geweldige gezinshonden. Ze zijn ook gekend als reddingshonden in de bergen door hun uithoudingsvermogen en kracht. Sint Bernards zijn erg liefdevol en trouw aan hun eigenaar en familie.Meer blogs over een Sint Bernardshond:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *