De geschiedenis en kenmerken van de Zwarte Sint Bernard

sint bernard zwart

De Sint Bernard is een grote, krachtige hond die bekend staat om zijn reddingswerk in de Zwitserse Alpen. De meeste mensen denken bij de Sint Bernard aan de typische mahonie- en witte kleur van zijn vacht, maar er is ook een minder bekende variant van deze hond: de Zwarte Sint Bernard. In dit blogbericht zullen we de geschiedenis en kenmerken van de Zwarte Sint Bernard bespreken.

Geschiedenis

De geschiedenis van de Zwarte Sint Bernard begint in de late 19e eeuw. Toen de Sint Bernard populair werd als reddingshond in de Alpen, begonnen fokkers te experimenteren met verschillende kleurvariëteiten. De Zwarte Sint Bernard werd gecreëerd door het fokken van Sint Bernards met andere rassen, zoals de Newfoundlander en de Pyreneese Berghond.

In de vroege dagen van de fokkerij werden zwarte Sint Bernards niet als wenselijk beschouwd, omdat ze niet pasten bij het traditionele beeld van de hond die op reddingsmissies door de sneeuw sjokt. Pas in de jaren 1920 begonnen fokkers zwarte Sint Bernards te accepteren als een aparte variëteit.

Kenmerken van een Sint Bernard zwart

De Zwarte Sint Bernard is qua uiterlijk vergelijkbaar met de mahonie- en witte variant, maar dan met een zwarte vacht. Ze hebben een dichte, glanzende vacht die varieert van donkerbruin tot zwart. Hun ogen zijn meestal bruin en hun neuzen zijn zwart.

Qua grootte en gewicht zijn Zwarte Sint Bernards vergelijkbaar met de traditionele variëteit. Ze zijn grote, gespierde honden met een schofthoogte van ongeveer 70 tot 90 centimeter en een gewicht van 50 tot 90 kilogram. Hun temperament is over het algemeen vriendelijk en goedaardig, waardoor ze geschikt zijn als gezinshonden.

Verzorging

Omdat Zwarte Sint Bernards een dikke, dichte vacht hebben, hebben ze regelmatig borstelbeurten nodig om hun vacht in goede conditie te houden. Dit kan helpen bij het voorkomen van klitten en het verwijderen van losse haren. Omdat ze grote honden zijn, hebben ze ook veel beweging nodig. Lange wandelingen en spelen in de tuin kunnen helpen om hen actief en gezond te houden.

Gezondheidsproblemen

Net als bij de traditionele Sint Bernard kunnen Zwarte Sint Bernards gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Deze omvatten heupdysplasie, elleboogdysplasie en maagkanteling. Het is belangrijk om uw hond regelmatig te laten controleren door een dierenarts en eventuele gezondheidsproblemen zo snel mogelijk aan te pakken.

Conclusie over de Sint Bernard zwart

De Zwarte Sint Bernard is een minder bekende variant van deze populaire hond. Hoewel ze qua uiterlijk vergelijkbaar zijn met de traditionele Sint Bernard, hebben ze toch een unieke uitstraling en zijn ze een interessante keuze voor hondenliefhebbers die op zoek zijn naar een grote, vriendelijke gezinshond.Meer blogs over een Sint Bernardshond:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *