Verschillende Soorten Teckel Kruisingen: Een Overzicht

teckel kruisingen

De Teckel, ook wel bekend als de Dashond of worsthond, is een opvallend ras met zijn lange lichaam en korte benen. Ze zijn geliefd om hun speelse en soms eigenzinnige persoonlijkheden. In deze blogpost zullen we enkele populaire Teckel-kruisingen bekijken die deze unieke honden combineren met andere rassen om intrigerende en schattige mixen te creëren.

1. Dachshund Lab Mix (Doxador)

De Doxador of Dachsador is een mix tussen een Teckel en een Labrador Retriever. Deze honden combineren de vriendelijke en extraverte aard van de Labrador met de eigenzinnigheid van de Teckel. Deze mixen variëren in grootte, maar zijn vaak groter dan pure Teckels dankzij het Labrador-gen.

2. Dachshund Beagle Mix (Doxle)

Een Doxle is een kruising tussen een Teckel en een Beagle. Deze honden zijn vriendelijk, nieuwsgierig en hebben een hoog energieniveau. Ze kunnen de hound houding van de Beagle erven en zijn vaak uitstekende speurhonden. Ze kunnen echter ook de neiging van de Teckel om te graven erven.

3. Dachshund Chihuahua Mix (Chiweenie)

Een Chiweenie is een mix van een Teckel en een Chihuahua. Deze kleine honden hebben veel persoonlijkheid en zijn vaak aanhankelijk en loyaal aan hun eigenaren. Ze hebben niet veel ruimte nodig en kunnen het goed doen in een appartement of klein huis.

4. Dachshund Pomeranian Mix (Dameranian)

De Dameranian, een mix van een Teckel en een Pomeranian, is een kleine, levendige hond met veel persoonlijkheid. Ze kunnen het pluizige uiterlijk van de Pomeranian erven, samen met het lange lichaam van de Teckel.

5. Dachshund Golden Retriever Mix (Golden Dox)

Een Golden Dox is een mix van een Teckel en een Golden Retriever. Deze unieke mixen kunnen het vriendelijke en geduldige karakter van de Golden Retriever erven, samen met de moed en het doorzettingsvermogen van de Teckel. Deze honden kunnen variëren in grootte, maar zijn meestal groter dan een standaard Teckel.

6. Dachshund Corgi Mix (Dorgi)

De Dorgi is een mix van een Teckel en een Corgi. Deze honden hebben vaak het lange lichaam dat kenmerkend is voor beide rassen, samen met korte benen en grote oren. Dorgis zijn over het algemeen actieve en vriendelijke honden die genieten van spelen en tijd doorbrengen met hun gezinnen.

7. Dachshund Jack Russell Terrier Mix (Jackshund)

Een Jackshund is een mix van een Teckel en een Jack Russell Terrier. Deze honden zijn vaak energiek en avontuurlijk, met een hoge jachtdrift. Ze kunnen het beste passen bij een actieve eigenaar die graag veel tijd buiten doorbrengt.

8. Dachshund Yorkie Mix (Dorkie)

Een Dorkie is een kruising tussen een Teckel en een Yorkshire Terrier. Deze kleine honden zijn vaak aanhankelijk en vriendelijk, met een eigenzinnig karakter. Ze kunnen het lange haar van de Yorkie erven, wat regelmatige verzorging vereist.

9. Dachshund Shih Tzu Mix (Schweenie)

De Schweenie is een mix van een Teckel en een Shih Tzu. Deze honden zijn vaak vriendelijk en aanhankelijk, met een kalm en ontspannen temperament. Ze kunnen de vacht van de Shih Tzu erven, wat kan leiden tot regelmatige verzorgingsbehoeften.

De Teckel kruisingen op een rij

Elke Teckel mix zal zijn unieke persoonlijkheid en uiterlijk hebben, afhankelijk van welke eigenschappen ze erven van elk van hun ouders. Het is altijd belangrijk om te onthouden dat bij het verkrijgen van een gemengd ras de resultaten wat betreft grootte, uiterlijk en temperament minder voorspelbaar zijn dan bij raszuivere honden.

Dat gezegd hebbende, deze Teckel-mixen kunnen allemaal fantastische huisdieren maken voor de juiste eigenaren. Ze bieden een unieke combinatie van eigenschappen die hen tot interessante en liefdevolle metgezellen kunnen maken. Of je nu kiest voor een Doxador, een Chiweenie of een Dorkie, je zult ongetwijfeld veel liefde en vreugde vinden in je Teckel kruising!Meer blogs over een Teckel:

Wil je meer weten over de Dashund (Teckel)? Hieronder vind je meer artikelen over dit hondenras. Je vind hier handige Tips en Weetjes die je helpen bij het opvoeden en houden van dit hondenras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *