Alles wat je moet weten over de Shih Tzu Maltezer

Shih Tzu Maltezer

De Shih Tzu Maltezer, ook wel bekend als de Malshi, is een kleine designerhond die ontstaan is uit de kruising tussen een Shih Tzu en een Maltezer. In dit artikel gaan we dieper in op de kenmerken en eigenschappen van deze schattige hond, zodat je beter begrijpt wat je kunt verwachten als je overweegt om er een in huis te nemen.

Geschiedenis

De Shih Tzu Maltezer is een relatief nieuw ras, ontstaan in de afgelopen 20-30 jaar. Het doel van deze kruising was om de beste eigenschappen van zowel de Shih Tzu als de Maltezer te combineren om een gezelschapshond te creëren die goed zou passen in een gezin. Beide rassen hebben een lange geschiedenis als gezelschapshonden en zijn bekend om hun speelse en aanhankelijke persoonlijkheden.

Uiterlijk

De Shih Tzu Maltezer is een kleine hond die meestal tussen de 25 en 30 centimeter hoog wordt en tussen de 3 en 7 kilogram weegt. Ze hebben een pluizige, zachte vacht die meestal wit of crème van kleur is. Hun ogen zijn groot en expressief, en hun oren hangen langs hun gezicht. De Shih Tzu Maltezer heeft een ronde kop en een korte snuit met een zwarte neus en donkere ogen.

Persoonlijkheid en temperament

De Shih Tzu Maltezer staat bekend om zijn speelse, levendige en aanhankelijke persoonlijkheid. Ze zijn erg sociaal en genieten van het gezelschap van mensen en andere huisdieren. Deze honden zijn over het algemeen zeer vriendelijk en hebben een grote behoefte aan genegenheid. Ze zijn echter ook bekend om hun koppigheid, dus consistentie en geduld zijn belangrijk bij het trainen van deze honden.

Verzorging

Vanwege hun pluizige vacht hebben Shih Tzu Maltezers regelmatige verzorging nodig. Ze moeten minstens eens per week worden geborsteld om klitten en knopen te voorkomen. Af en toe moet hun vacht worden getrimd om hem op de juiste lengte te houden. Deze honden hebben ook een hoge energiebehoefte en moeten dagelijks worden uitgelaten en geestelijk worden gestimuleerd.

Gezondheid

Zoals bij alle hondenrassen kunnen Shih Tzu Maltezers gevoelig zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen. Enkele van de meest voorkomende aandoeningen die bij dit ras voorkomen, zijn oogproblemen, allergieën, ademhalingsproblemen en gewrichtsproblemen. Het is belangrijk om regelmatig de dierenarts te bezoeken en de gezondheid van je hond goed in de gaten te houden.

Training

Training is essentieel voor Shih Tzu Maltezers, omdat ze bekend staan om hun koppigheid en moeilijkheid met zindelijkheidstraining en andere basiscommando’s. Positieve versterking en beloningen zijn een effectieve manier om deze honden te trainen, omdat ze graag worden beloond voor goed gedrag. Het is belangrijk om de trainingssessies kort en consistent te houden om de aandacht van de hond te behouden.

Voeding

Net als alle honden hebben Shih Tzu Maltezers een uitgebalanceerd dieet nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige hondenvoeding die alle voedingsstoffen bevat die je hond nodig heeft. Geef je hond niet te veel tussendoortjes of mensenvoeding, omdat dit kan leiden tot obesitas en andere gezondheidsproblemen.

Levensverwachting

De levensverwachting van Shih Tzu Maltezers varieert, maar over het algemeen leven ze tussen de 12 en 15 jaar. Dit is vergelijkbaar met de levensverwachting van andere kleine hondenrassen. Het is belangrijk om de gezondheid van je hond goed in de gaten te houden en regelmatig naar de dierenarts te gaan om eventuele gezondheidsproblemen tijdig te kunnen behandelen.

Geschiktheid als huisdier

Shih Tzu Maltezers zijn uitstekende gezelschapshonden en passen goed in gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Ze hebben veel aandacht en liefde nodig en zijn niet geschikt voor mensen die lange tijd van huis zijn. Deze honden hebben een hoge energiebehoefte en moeten regelmatig worden uitgelaten en gestimuleerd.

Prijs

De prijs van een Shih Tzu Maltezer varieert afhankelijk van de fokker en de kwaliteit van de hond. Gemiddeld kost een Shih Tzu Maltezer tussen de €500 en €1500. Het is belangrijk om te zoeken naar een gerenommeerde fokker die de gezondheid en het welzijn van de honden vooropstelt.

Conclusie over de Shih Tzu Maltezer

De Shih Tzu Maltezer is een schattige, liefdevolle en speelse hond die goed past in gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Deze honden hebben veel aandacht en liefde nodig en moeten regelmatig worden uitgelaten en gestimuleerd. Vanwege hun pluizige vacht hebben ze regelmatige verzorging nodig en moeten ze naar de dierenarts gaan voor regelmatige controles. Als je op zoek bent naar een kleine, gezellige en aanhankelijke gezelschapshond, dan is de Shih Tzu Maltezer wellicht de perfecte keuze voor jou.Meer blogs over een Shih Tzu:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *